7 tips voor het boeken van een topvakantie met kinderen

31.01.2018 10:05
tips-boeken-vakantie-kinderen

Jij ligt languit op het strandbed, je kinderen bouwen zandkastelen en hebben een topvakantie: 7 tips voor het boeken van een onvergetelijke (en relaxte) reis.

Boek je reis op het juiste moment

Als je niet zoveel te besteden hebt, maar toch wilt genieten van een zorgeloze vakantie met kinderen kan dat prima. Boek alleen wel op het juiste moment. Het is lastig om te weten wat de beste tijd is, maar Skyscanner heeft miljoenen boekingen uit Nederland geanalyseerd om je de beste tijd voor het boeken van data te bieden. Met deze tool kun je makkelijk zoeken naar de beste week om te boeken en de goedkoopste maand om te reizen voor jouw vakantiebestemming.

 

Vermijd het hoogseizoen indien mogelijk

Dan lig je tenminste niet als sardientjes in blik op het strand en bespaar je flink wat euro’s. Ja, we weten dat dit met schoolgaande kinderen makkelijker is gezegd dan gedaan, maar zelfs dan zijn er nog opties om het goedkoop aan te pakken. Want valt de vakantie in jullie regio vroeg? Ga dan ook direct op vakantie. Valt de vakantie laat? Ga dan ook laat. Scheelt weer.

 

Maak een checklist

Als je het al lastig vindt om de dagelijkse boodschappen te onthouden, is een vakantiechecklist wel zo prettig. En daar kun je best al een paar weken van tevoren mee beginnen. Leg een notitieboek op je nachtkastje, zodat je op ieder moment kunt opschrijven wat je nodig hebt om met je kinderen op vakantie te gaan. Scheelt een hoop lastminutegedoe.

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Research de vlucht

Ga je vliegen met kinderen? Een onrustige vlucht kan de hele vakantie verknallen. Tip: boek je vliegtickets op voor kinderen geschikte tijden, zorg dat de vlucht niet langer dan drie uur duurt en vertrek vanaf een luchthaven bij jou in de buurt. Ook belangrijk: boek bij een luchtvaartmaatschappij die kindvriendelijk is. Want hoe zit het met handbagage? Mag de kinderwagen tot aan de gate mee? Is er een kindermaaltijd aan boord? En mag een flesje opgewarmd worden? Dit klinkt misschien logisch, maar bij veel maatschappijen (vooral de budgetvarianten) lever je in op kindvriendelijkheid. 

 

Je hoeft de drukte niet op te zoeken

Of je nou in de buurt van de mooiste bezienswaardigheden verblijft of in een fantastisch, relaxed natuurgebied, kinderen vermaken zich toch wel als er genoeg in de omgeving te doen is. En zit je écht in the middle of nowhere? Dan kunnen jullie altijd een auto huren en naar een pretpark, bos of zee karren.

 

Kies de juiste accommodatie

Als je voor een accommodatie kiest waar voor kinderen veel te doen is, worden de bestemming en locatie helemaal bijzaak. Een gezellig huisje, camping of mooi hotel met animatie doen het sowieso altijd goed. Zijn er ook nog een fijne glijbaan, een minibadje en speeltoestellen? Dan kun jij de hele dag vanaf je ligstoel toekijken.

 

Vriendjes maken

Klinkt als een inkopper, maar wel heel belangrijk: zorg ervoor dat jouw kinderen leeftijdsgenootjes om zich heen hebben op vakantie. Zo is de kans dat ze zich gaan vervelen heel klein. En als er dan ook nog een animatieteam is dat leuke activiteiten organiseert, zit je helemaal gebakken. Kun jij mooi even bijkomen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >