5x fijne stedentrips met Pasen

01.04.2019 12:46
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Van een paas-high-tea in Londen tot genieten van de voorjaarszon in Dubrovnik: kies één van deze fijn stedentrips en je beleeft eens een heel ander paasweekend dan in eigen land. 

Natuurlijk is er in Nederland genoeg te beleven om je met het hele gezin te vermaken tijdens de paasdagen. Check deze leuke uitjes maar.

Maar wil je eens wat anders terwijl iedereen paaseieren zoekt of schildert, dan is een stedentrip in Europa geen gek idee – eind april is het op veel plaatsen immers al zonnig en aangenaam warm. Ter inspiratie hebben we een aantal fijne steden op een rij gezet.

 

Barcelona

Beeld: Shutterstock

Je vliegt er in twee uur rechtstreeks naar toe en de stad ligt aan zee: fijner kan niet. Duik in de wereld van Gaudi in het beroemde Park Guell, bezoek het aquarium van Barcelona en neem één van de kabelbanen naar de berg Montjuic voor een prachtig uitzicht over de stad.

’s Avonds is het genieten bij de Font Màgica, oftewel de Magische Fontein. Er wordt een show gegeven van muziek, licht, kleuren en water waar je kinderen zeker hun ogen zullen uitkijken. De zee is in het voorjaar nog erg fris, maar het is natuurlijk niet verkeerd om een fijne strandwandeling te maken.
 

Athene

Beeld: Shutterstockgenieten van d

Niet alleen de Griekse eilanden zijn heerlijk voor een vakantie, ook Athene heeft veel te bieden. De gemiddelde temperatuur in de hoofdstad is dan 20 graden.

Bij een bezoek aan Athene moet je natuurlijk de Acropolis bezoeken en de oude volksbuurt Plaka. Ook leuk: mensen en jachten bekijken in de haven van Pireus. Je kunt rechtstreeks naar Athene vliegen in een kleine 3 uur. Reken trouwens niet op paassferen, want de Grieken vieren het Orthodoxe paasfeest en dat valt dit jaar in het laatste weekend van april.

 

Lees ook:
Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is >

 

 

Londen

Beeld: Shutterstock

Ben je een zoetekauw? Pak dan de trein naar hartje Londen en geniet van de mooiste en lekkerste paascreaties die de stad te bieden heeft. In de chocoladewinkels vind je een overvloed aan paashazen en -eieren, maar je kunt ook smullen van gebak en cupcakes in het paasthema.

Er worden in april ook veel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen; zo kun je in het Royal Air Force Museum op zoek gaan naar de Paashaas en z’n vrienden. 

 

Dubrovnik

Beeld: Shutterstock

Een stad waar je misschien niet snel aan denkt, maar die perfect is om tijdens het paasweekend te bezoeken. Aan een dag of twee, drie heb je namelijk genoeg om de leukste bezienswaardigheden te zien. Wandel in elk geval over de fraaie stadsmuren en ga met de kabelbaan naar de top van Mount Srdj voor een schitterend uitzicht op de stad én de omliggende eilanden. Extra fijn: in Kroatië liggen de prijzen redelijk laag en je kunt er sinds kort rechtstreeks naar toe vliegen met Transavia.

 

Lissabon

Beeld: Shutterstock

Een ritje maken in een ouderwetse gele tram, zoete roomgebakjes eten en een kijkje nemen in het grootste aquarium van Europa: Lissabon is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Je vliegt er rechtstreeks naartoe in een kleine drie uur, vanaf Amsterdam of Rotterdam Airport.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >