Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Paaseiland bezoeken of meelopen met een Palmpasen-optocht: op 1e en 2e Paasdag kun je zoveel meer doen dan eieren schilderen of zoeken in de tuin. Wij hebben de leukste activiteiten voor kinderen in het paasweekend op een rij gezet.  

Palmpasen-optocht

In verschillende regio's wordt traditiegetrouw een week voorafgaand aan Pasen de Palmpasen-optocht gehouden. Zo lopen kinderen op zondag 14 april in Norg (Drenthe) met een fraaie paastak door het dorp op de nummers van de plaatselijke muziekvereniging. Natuurlijk is de Paashaas ook van de partij, die eitjes uitdeelt aan het publiek. Ook in Ootmarsum (Twente) en Zelhem (Gelderland) kun je meelopen met een Palmpasen-optocht.

Article continues after the ad

 

Paasontbijt of -brunch 

uitjes met pasen 2019

Paasstol, suikerbrood, broodhaantjes en eieren: het zijn de onbetwiste klassiekers die niet mogen ontbreken bij een paasbrunch. Bij restaurant Kees in Houten geniet je op 1e en 2e Paasdag van een drie-gangen menu terwijl je kind druk is met eieren schilderen. 

Vind je een buffet met kinderen gemakkelijker, dan schep je lekker op bij het restaurant van Speelpark de Zwaan in Noord-Holland. Met soep, luxe broodjes, salades en fruit is het hier smullen. Extra leuk: tijdens de Paasdagen eet je tussen de lammetjes. 

Liever genieten van al dat zoets op een schip? Dat kan in de stad aan de Maas op de SS Rotterdam. Een Paasontbijt kan natuurlijk ook. Deze organiseren ze bij Brasserie Buitenhuis, een mooie plek aan het Valkenburgse meer.

 

Ridderspektakel

Heb je thuis een ware ridder of prinses rondlopen, dan bezoek je tijdens het Paasweekend Arcen, vlakbij Venlo. In de Kasteeltuinen vindt op die dagen het jaarlijkse Ridderspektakel plaats met veldslagen en kanonnen. Alleen al voor de prachtige Middeleeuwse kostuums een kijkje waard. 

 

Paaskermis - Deventer

Niet alleen kun je hier ritjes maken in tientallen attracties, je kunt ook optredens en een vuurwerkshow zien. Op 12 april is de kermis extra goedkoop met de Eurodag en tijdens Pasen kunnen kinderen paaseieren zoeken en bezoek je een grote braderie met ruim 50 kramen.

 

Lees ook
6x de mooiste stedentrips en gezinsvakanties in het paasweekend >Weekendmarkten 

Van de Albert Cuypmarkt in Amsterdam tot het Lange Voorhout in Den Haag: in verschillende steden kun je leuke paasmarkten bezoeken met je kind. Vergeet natuurlijk niet een lekkere paasstol te proeven. 

 

Wandelen tussen de lammetjes

uitjes met pasen 2019

Is je kind gek op lammetjes? Neem dan de boot en breng je paasweekend door op schapeneiland Texel. De wandelsportvereniging organiseert op 2e Paasdag 22 april een speciale Lammetjeswandeltocht die gratis is voor kinderen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden tussen de 5 en 40 kilometer. Loop je 'm netjes uit, dan ontvang je een medaille.

 

Paasvuur

In verschillende regio's, waaronder Overijssel, is het traditie om ieder jaar een paasvuur te ontsteken. Het dorp Espelo heeft één van de grootste paasvuren van heel Nederland en staat zelfs vermeld in het Guinness Book of Records. Voorafgaand aan de ontsteking op 21 april vindt een lampionnenoptocht plaats en daarna neem je - op gepaste afstand - plaats op het gras om het metershoge vuur te aanschouwen.

 

Paaseiland bezoeken

Nee hoor, je hoeft geen pokke-end te vliegen naar het beroemde eiland in de Grote Oceaan. Tijdens het paasweekend wordt belevingseiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen namelijk óók Paaseiland genoemd. Vaar met de boot mee naar het eiland, waar de paashaas allerlei eieren van vogels heeft verstopt. Best een klus, want elk vogelei ziet er anders uit - en als je goed zoekt, vind je natuurlijk ook lekkere chocolade-eitjes. 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >