9x uitjes op een extra warme lentedag

07.04.2024 14:18
bloemenuitjes kinderen lente Beeld: Shutterstock

Sinds kort is het officieel lente. Er is van het echte zonnige lenteweer de meeste dagen nog weinig te bekennen. Veel van jullie zullen het al wel hebben meegekregen, maar zaterdag wordt het zomers warm.

Met dat warme weer wil je natuurlijk als een speer naar buiten. Hier een aantal leuke uitjes die je samen met je kind kunt ondernemen op zo’n warme dag.

1. Buitenspelen

Het ligt natuurlijk voor de hand om wat meer naar buiten te gaan als het warmer weer wordt, maar voor je kinderen is de iPad wegleggen en lekker actief spelen ook heel leuk. Bedenk samen een leuk spelletje om te doen, zoals bijvoorbeeld hinkelen of balspelletjes. Toch weinig inspiratie, vraag dan aan opa en oma wat zij vroeger deden tijdens het buitenspelen. Zo kom je vast op nog veel meer leuke ideeën.

2. Lammetjes kijken

Waar denk je aan bij een uitje in de lente? Precies lammetjes kijken. Het is officieel lente dus in de wei zijn er steeds meer terug te vinden. Ontmoet deze schattige lammetjes op een kinderboerderij of in een schaapskooi bij jou in de buurt.

3. Zelf bloemen plukken

Misschien heb je hier en daar al bloemen zien staan. Van tulpen, tot narcissen en zonnebloemen. Bekijk deze mooie bloemen of pluk ze en zet ze in een mooie vaas. Ook kun je een boeket samenstellen op de markt of zelf een moestuintje laten groeien.

Lees ook: Mondo Verde: van wereldtuinen, tot een dierentuin met attracties

4. Lentebloemen zoeken

Weet jouw kind de namen van verschillende soorten bloemen? Ga dan samen opzoek naar deze bloemen. Wie weet vind je ze allemaal.

5. Speeltuin

Speeltuinen hebben we in Nederland genoeg. Bezoek een leuke buitenspeeltuin, zoals Linnaeushof, Irrland of Oud Valkeveen. Met al die leuke attracties heb je gegarandeerd speelplezier.

6. Ijssalontest

Wat hoort er nou echt bij warm weer? Precies, een lekker ijsje. Ga op zoek naar de lekkerste ijssalons en probeer allemaal nieuwe smaken uit, want aan verschillende smaken zeker geen tekort. Wie weet heeft je kind straks zijn nieuwe favoriete smaak gevonden.

Lees ook: Plaswijckpark: van Speelwijck, tot Dierenwijck naar Wandelwijck

7. Picknicken

Zoek een grasveldje, neem een kleedje en wat lekkere hapjes mee en ga samen gezellig picknicken. Zo krijg je zelfs het zomergevoel al te pakken.

8. Lekker actief bezig zijn

Met actievere activiteiten zoals rennen, klimmen, skeeleren en voetballen kan je kind al zijn energie kwijt. Dit samen doen is ook nog eens gezond en hartstikke gezellig.

9. Ga lekker fietsen

Wil je Nederland wat meer ontdekken en sportief bezig zijn, dan is de fiets het perfecte vervoersmiddel. Je kan makkelijk naar minder bekende plekken fietsen of uitgestippelde fietsroutes volgen.

Bron: Kidsproof

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.