Kom een dagje ‘gewoon lekker spelen’ in Oud Valkeveen

14.03.2024 15:26
Beeld: Sergey G Oud Valkeveen

‘Gewoon lekker spelen’, dat is het motto van Speelpark Oud Valkeveen. Deze speeltuin bestaat al 90 jaar en ligt midden in de natuur tussen Huizen en Naarden. Zowel indoor als outdoor is hier veel te doen.

Outdoor activiteiten

Oud Valkeveen heeft wel 35 leuke attracties en speeltoestellen. Vlieg rondjes in de Zwierezwaai of de Bijenzweefmolen. Stijg naar grote hoogtes in de Ooigevaar en de Eagle Tower. Rijdt rondjes in het treintje of de Oldtimerbaan. Stap in de Drakenbaan en de Vliegende Valk, de stoerste achtbanen van het park. Geniet van waterplezier tijdens het waterfietsen en koel af in de Vallende Schuit, of spot dieren in de Dolle Dieren Baan.

Ben jij een echte goudzoeker?

Aan klimplezier ook zeker geen tekort, want klimmen en klauteren kan op de klimvulkaan en het Piratika eiland. Ben jij een echte goudzoeker? Dan kun jij vast al het goud vinden in de Goudmijn. Het park is geschikt voor alle leeftijden tot 12 jaar. Voor peuters en kleuters is er het speelgedeelte Miniland.

Indoor activiteiten

Helaas kan het niet altijd goed weer zijn, maar voor de regenachtige dagen is er gelukkig ook indoor nog veel te doen. Er is een indoor speelhal van 1500 vierkante meter groot en een bioscoop waar je de leukste kinderfilms en series kunt kijken. Het park heeft zelfs een eigen film gemaakt genaamd ‘Het Geheim van de Schatkist’, waarin Spronkeltje, Fonkeltje, Robin en de boeven de leukste avonturen beleven. 

Spronkeltje’s Theater

Daarnaast is er het Spronkeltje’s Theater waar dagelijks interactieve shows gegeven worden, hierbij hoeft je kind zeker niet stil hoeven te zitten op een stoeltje, want hij kan lekker meedoen met de show. Fan geworden van Spronkeltje en Fonkeltje, geef ze nu een grote high five tijdens de Meet & Greet.

Lees ook: 20x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland

Entreetickets

Vanaf 23 maart is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten 19,50 euro per persoon en kinderen onder de 2 jaar oud mogen gratis naar binnen. Wil je liever een seizoensabonnement? Van 23 maart tot 2 november kun je het park voor maar 69,50 euro zo vaak als je wil bezoeken.

Kinderfeestje

Wil je samen met je vriendjes, vriendinnetjes en Spronkeltje je verjaardag vieren met ‘gewoon lekker spelen’ in Oud Valkeveen, dat kan. Met een verjaardagsarrangement krijg je er ook een verjaardagsmenu bij. Daarin vind je patat met fritessaus, een snack naar keuze, een pakje drinken en een verrassing. Je kunt ook kiezen voor extra opties, zoals bijvoorbeeld een taart of armbandjes voor kinderen. 

Wanneer plan jij een dagje ‘gewoon lekker spelen’ voor je kind in?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.