Irrland, het themapark met wel 90 verschillende attracties

09.03.2024 13:05

Je hebt misschien samen met je kind al een aantal leuke parken bezocht, maar wist je dat er over de grens ook allerlei leuke attractieparken te vinden zijn. Themapark Irrland is daar één van.

Het is een stukje rijden, maar over de Duitse grens in Kevelaer-Twisteden gelegen in Noordrijn-Westfalen is een heel groot themapark genaamd Irrland te vinden met maar liefst 90 verschillende attracties, waar kinderen tot 12 jaar oud de dag van hun leven kunnen hebben. Er is van alles te doen, van klimmen, tot waterbeleving, tot dieren observeren. Vanaf 15 maart is het park dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur. 

Romeinse bouwwerken

Het thema Romeinse bouwwerken staat in Irrland centraal. Klim op en neer en verover het Romeinse fort of maak Romeinse gebouwen na in de speelhal. Klim op de klimparcours op het Romeinse aquaduct, spring rond op het springkussen in het Romeinse kasteel Troje Fort, zwaai door de lucht op de Romeinse slingerschommel of speel in de Romeinse mijn, de grote indoor klimhal.

Hoogtepunten

Een van de grote hoogtepunten van Irrland is het wanderlust-gebied. Een geweldige game-ervaring met water, palmbomen, rivieren, glijbanen en een beklimbare berg met een indoor klimhal. Ook weer helemaal in Romeinse stijl.

Vol met dieren

Naast de actieve attracties zit Irrland vol met dieren. Ontmoet de grootste ezel van Europa, zie kangoeroes voorbij springen, ga gezellig in gesprek met de papegaaien, aai de dieren in de dierenweide, bezoek de antieke boerderij en de Ooievaarweide of maak kennis met de Mystieke uilenwereld. Ook is er een enorme speeltuin waar je kunt klimmen, glijden, schommelen of een snelle rit kunt maken met de kabelbaan. De meeste attracties zijn geschikt voor alle kinderen tot 12 jaar.

Lees ook: Duiken maar: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

Entreetickets

De tickets moet je online kopen en kosten voor zowel kinderen als volwassenen maar 11,50 euro. Voor kinderen onder de 2 jaar zijn de tickets zelfs helemaal gratis. Je kind mag op zijn verjaardag ook helemaal gratis naar binnen. Voor een jaarkaart betaal je ook zeker niet de hoofdprijs, die heb je nu al voor maar 45 euro per jaar.

Wat moet je meenemen

Moet je even afkoelen, dat kan op de superbrede waterglijbanen, dus zeker op de warme dagen is zwemkleding een must. De dagelijkse kleding kan vies worden, dus een schoon setje kleding is ook geen overbodige luxe. Mocht je willen barbecueën, dan kun je vooraf een barbecueplaats reserveren. En als laatste, vergeet niet om een grote glimlach mee te nemen.

Nog maar een weekje wachten, en dan gaat dit ontzettend leuke themapark weer open.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.