Plaswijckpark: van Speelwijck, tot Dierenwijck naar Wandelwijck

23.03.2024 10:55
Beeld: Plaswijckpark

Kun je geen genoeg krijgen van familieparken, dan is Plaswijckpark echt iets voor jou. Met een avonturenspeeltuin, dierentuin en de leukste boot- en treintochten hoef je je zeker niet te vervelen.

Plaswijckpark ligt in Rotterdam. Je kunt er klimmen, klauteren, springen, hollen, rollen en ravotten. Je raakt nooit uitgekeken in de Speelwijck, de Wandelwijck en de Dierenwijck, want er is van alles te doen.

Speelwijck

Klimmen en klauteren kan in de Speelwijck. Daar is een speeltuin, een klauterdorp en een ravotplein te vinden. Ook is er een verkeerstuin waar je kind als een soort racemonster alle kanten op sjeest met een skelter. Voor de allerkleinsten is er de mini-speeltuin en de mini-verkeerstuin.

Waterpret

Zodra de temperaturen weer beginnen te stijgen, is het ook weer tijd voor waterpret. In de Speelwijck is daar zeker geen tekort aan. Glijd van de glijbaan, ren door de waterstralen heen of schiet elkaar nat met waterpistolen. Roetsj naar beneden met een bootje en plons zo het water in. Wil je liever rustig over het water varen? Dan is waterfietsen echt wat voor jou. Aan waterattracties is bij Plaswijckpark zeker geen tekort.

Dierenwijck

In de Dierenwijck vind je de leukste dieren. Ontmoet de prairiehondjes en de stokstaartjes of lach vrolijk mee met de kapucijnaapjes. Ook de bekende alpaca’s mogen natuurlijk niet ontbreken, samen met nog vele andere dieren. Wil je graag ezels, kippen en paarden aaien? Dat kan ik het Aai-land. Of trek je klompen aan en steek de handen uit de mouwen op het Boerenplein.

Wandelwijck

Even een ontspan momentje nodig? Kom helemaal tot rust op de Picknickweide van Wandelwijck, of loop een rondje in de Engelse tuin. Rustig zitten kan ook in de Boemeltrein, of vlieg razendsnel over het water met de Kabelbaan. Juist op zoek naar wat gegriezel? Ook dat kan in Wandelwijck. Breng dan een bezoekje aan de Spookzolder, waar de geest van een treinmachinist die 100 jaar geleden is overleden nog ronddwaalt.

Lees ook: Kom een dagje ‘gewoon lekker spelen’ in Oud Valkeveen

Entreetickets

Vanaf 31 maart zijn ze dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen vanaf twee jaar oud betaal je voor een ticket maar 15,95 euro. Baby’s tot één jaar oud mogen helemaal gratis naar binnen. 

Kinderfeestje

Wil je kind hier zijn kinderfeestje vieren? Dat kan. Plaswijckpark biedt hiervoor twee arrangementen aan. Het ravotfeestje is voor kinderen van alle leeftijden, met daarbij een entreeticket tot het park en een Oma en/of Opa kookt menu. Dit kost 17 euro per kind. Het beestenfeestje is voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Je gaat hierbij op pad met een echte dierenverzorger. Ook hier is het entreeticket en het Oma en/of Opa kookt menu inbegrepen. Dit arrangement kost 20,50 euro per kind. Een kinderfeestje is alleen te reserveren vanaf vijf vol betalende kinderen.

Wanneer kom jij een bezoekje brengen aan Plaswijckpark?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.