Promotie
elke-maaltijd-feestje

Vrolijke borden, creatieve ijsblokjes en een jaloersmakende lunchbox met bijpassende thermosbeker: met deze items maak je van elke maaltijd een feest voor je kind.

Extra hap is een extra aanwijzing

Heeft je kind moeite om al die groente van het bord te eten? Hang er een spelelement aan met deze dierlijke serviesset. Bedek de kom of het bordje met van alles en nog wat en laat je kroost raden wat eronder te zien is. Een extra hap betekent een extra aanwijzing. Verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen.

 

Voor de berengrote eter

Deze broodtrommel is ontworpen door Maureen van der Hout en ideaal voor in de schooltas. Alles is gemaakt van roestvrijstaal, er is ruimte voor zes tot acht boterhammen en de trommel is gemakkelijk te openen. Zo fijn dat je 'm bijna zelf mee zou nemen naar je werk. Maak de boel compleet met de beker, het bord en de thermosfles.

 

Schuif maar door

Het ene moment zit je met anderhalve man en een paardenkop aan tafel, het andere moment schuift de hele familie aan. Wel zo handig als je dan genoeg plek hebt. Met deze tafel creëer je in een handomdraai vier extra zitplaatsen, want hij kan wel tot twee meter uitgeschoven worden. 

 

Zo leeg dat glas

Leuk tijdens een kinderfeest, maar kan ook prima dagelijks gebruikt worden: deze decoratie in de vorm van dansende poppetjes (verkrijgbaar in een kleurrijke set van acht). Plak een glas vol en je weet zeker dat je kind het in no time leegdrinkt. Én je ziet nog precies welk glas van wie is - weer eens wat anders dan een rietje met uitklapbare parasol. Ook leuk: de bijbehorende ijsblokjes in de vorm van poppetjes. 

 

De website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland - vtwonen.nl - is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Tot en met 25 oktober shop je hier heel veel eetkameritems (o.a. alle bovenstaande items) met 20% korting. Wees er snel bij, want op = op!

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >