Schil de bieten en en rasp ze grof. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Je kunt de bieten, ui en knoflook ook in je keukenmachine grof malen.
Meng de bieten, ui en knoflook in een grote mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de olijfolie en de havermout toe en meng goed. Verkruimel nu ook de feta boven de mengkom en begin met het kneden van het ‘deeg’. Kneed goed door voordat je ook de basilicum toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een grote bal van het ‘deeg’. De havermout moet het vocht van de geraspte bieten opnemen, daarom zet je het mengsel nu bij voorkeur 30 minuten in de koelkast.
Na 30 minuten pak je het ‘deeg’ voor de burgers uit de koelkast en maak je er vier ronde burgers van. Verwarm een scheut olijfolie in een (grill)pan en bak de burgers aan beide kanten c.a. vier minuten.
Besmeer de broodjes met hummus en beleg met plakjes tomaat en komkommer. Leg op ieder broodje een burger en je hebt een heerlijke, verantwoorde burger.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…