Schil de bieten en en rasp ze grof. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Je kunt de bieten, ui en knoflook ook in je keukenmachine grof malen.
Meng de bieten, ui en knoflook in een grote mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de olijfolie en de havermout toe en meng goed. Verkruimel nu ook de feta boven de mengkom en begin met het kneden van het ‘deeg’. Kneed goed door voordat je ook de basilicum toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een grote bal van het ‘deeg’. De havermout moet het vocht van de geraspte bieten opnemen, daarom zet je het mengsel nu bij voorkeur 30 minuten in de koelkast.
Na 30 minuten pak je het ‘deeg’ voor de burgers uit de koelkast en maak je er vier ronde burgers van. Verwarm een scheut olijfolie in een (grill)pan en bak de burgers aan beide kanten c.a. vier minuten.
Besmeer de broodjes met hummus en beleg met plakjes tomaat en komkommer. Leg op ieder broodje een burger en je hebt een heerlijke, verantwoorde burger.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.
In de nieuwste aflevering van Vier Handen Op Eén Buik gaat het bij Nomi (19) en Twum (22) van rozengeur naar rollercoaster. Kijkers hebben enorm met de mom to be te doen.