Schil de bieten en en rasp ze grof. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Je kunt de bieten, ui en knoflook ook in je keukenmachine grof malen.
Meng de bieten, ui en knoflook in een grote mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de olijfolie en de havermout toe en meng goed. Verkruimel nu ook de feta boven de mengkom en begin met het kneden van het ‘deeg’. Kneed goed door voordat je ook de basilicum toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een grote bal van het ‘deeg’. De havermout moet het vocht van de geraspte bieten opnemen, daarom zet je het mengsel nu bij voorkeur 30 minuten in de koelkast.
Na 30 minuten pak je het ‘deeg’ voor de burgers uit de koelkast en maak je er vier ronde burgers van. Verwarm een scheut olijfolie in een (grill)pan en bak de burgers aan beide kanten c.a. vier minuten.
Besmeer de broodjes met hummus en beleg met plakjes tomaat en komkommer. Leg op ieder broodje een burger en je hebt een heerlijke, verantwoorde burger.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Met twee vaders in je leven wordt Vaderdag ineens een iets complexere puzzel. Voor Nino van der Meijde (19) is het wel glashelder wie die rol écht vervult. Hoewel zijn biologische vader niemand minder is dan Octave ‘Okkie’ Durham, de man achter de beruchte Van Gogh-roof, ligt zijn hart bij Andy van der Meijde (46).
Elke generatie moeders denkt stiekem dat zij het echt anders doet dan de vorige. En dat klopt ook best. Waar oma nog geloofde in “niet lullen maar poetsen”, en onze eigen ouders ineens álles gingen overanalyseren, blijken Gen Z-ouders hun eigen route te kiezen.
Emotionele intelligentie zie je niet terug in een rapport, maar in kleine dagelijkse momenten: hoe een kind met gevoelens omgaat, hoe het speelt, rust zoekt of contact maakt.
Thijs Boermans zit midden in de babybubbel én de liefdesfase. Samen met Anna Nooshin geniet hij volop van het gezinsleven met dochter Nala, die in februari 2024 werd geboren.