recept bietenburger

Een groenteburger smakeloos? Nee hoor. Deze bietenburger is heerlijk sappig, eenvoudig te maken en ook nog eens lekker verantwoord.

Tip vooraf: zet het ‘deeg’ na het maken een half uurtje in de koelkast, zodat het goed stevig kan worden.

More content below the advertising

 

Ingrediënten voor vier burgers:

  • 200 - 300 gram rauwe bieten, geschild en geraspt
  • 100 gram havermout
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 3 speltbollen
  • 1 tomaat, in ronde plakken
  • 1 komkommer, in dunne plakken
  • Klein bakje hummus
  • Kruidenmix bietenburgers
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei


Lees ook
Heerlijke (en makkelijke) paprikasoep >

 

recept-bietenburgers

Bereiding (30 minuten):

  1. Schil de bieten en en rasp ze grof. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Je kunt de bieten, ui en knoflook ook in je keukenmachine grof malen.
     
  2. Meng de bieten, ui en knoflook in een grote mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de olijfolie en de havermout toe en meng goed. Verkruimel nu ook de feta boven de mengkom en begin met het kneden van het ‘deeg’. Kneed goed door voordat je ook de basilicum toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Maak een grote bal van het ‘deeg’. De havermout moet het vocht van de geraspte bieten opnemen, daarom zet je het mengsel nu bij voorkeur 30 minuten in de koelkast.
     
  4. Na 30 minuten pak je het ‘deeg’ voor de burgers uit de koelkast en maak je er vier ronde burgers van. Verwarm een scheut olijfolie in een (grill)pan en bak de burgers aan beide kanten c.a. vier minuten.

Besmeer de broodjes met hummus en beleg met plakjes tomaat en komkommer. Leg op ieder broodje een burger en je hebt een heerlijke, verantwoorde burger.
 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer keuken inspiratie nodig?
Volg ons op Facebook en Instagram.