kiwi panini kip mozzarella kiwi-pesto recept
Fotocredits: Zespri

Leuk om te proberen: deze bijzondere kiwi-panini. Lekker zomers, vol vitamine C en makkelijk klaar te maken. Haal dat tosti-ijzer maar tevoorschijn.

Ingrediënten

  • 4 Zespri TM Green kiwi’s*, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 panini broodjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 150 g gerookte kipfilet, in plakjes
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 40 g rucola

voor de kiwi-pesto

Article continues after the ad
  • 2 Zespri Green kiwi, geschild en in stukjes
  • 30 g basilicum
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • zout en peper

*= 474 mg Vitamine C totaal voor 4 personen
*= 158% van de dagelijkse hoeveelheid per persoon
 

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan op middelhoge temperatuur. Doe de pijnboompitjes in de pan en rooster deze 4-5 minuten goudbruin. Vergeet niet regelmatig te husselen zodat de pitten gelijkmatig bruin worden.
     
  2. Doe de ingrediënten voor de kiwi-pesto, behalve de olijfolie, in een keukenmachine. Mix tot er een gladde pasta ontstaat en giet er langzaam de extra vierge olijfolie bij. Proef en breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Beleg de panini’s met kiwi-pesto, rucola, mozzarella, kiwiplakjes, kip, tomaat en weer een dun laagje kiwipesto.
     
  4. Doe de broodjes 4 minuten in een panini-ijzer of gril ze 4 minuten per kant in een grillpan tot de kaas gesmolten is. Serveer direct.


Credits: Zespri

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >