Een kom soep is altijd een goed idee. Helemaal als je deze Mexicaanse avocadosoep maakt: makkelijk te maken, vult goed en smaakt verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Tip: maak meteen een hele pan en bewaar de restjes in de vriezer voor een drukke dag.
Ingrediënten
Voor 4 personen
½ ui
½ knoflookteen
1 el Santa Maria Green Jalapeño
1 el olijfolie
2 el groentebouillon
100 ml crème fraîche
4 avocado’s
2 ml limoensap
zout en peper naar smaak
Toppings
1 maiskolf
1 avocado
1 el bieslook
1 bosje koriander
1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce
Bereidingswijze
Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño’s in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt.
Snijd de avocado’s in tweeën, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, bieslook, koriander, wat olijfolie en Hot Pepper Sauce.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Ze zeggen wel eens: je moedergevoel laat je nooit in de steek. In het geval van de 33-jarige Hinde was dat ook daadwerkelijk zo. Een nietsvermoedend bezoekje aan de winkel werd daardoor een spannend uitje.