Zo maak je deze romige avocadosoep met jalapeño, limoen en mais
Een kom soep is altijd een goed idee. Helemaal als je deze Mexicaanse avocadosoep maakt: makkelijk te maken, vult goed en smaakt verrukkelijk.
Tip: maak meteen een hele pan en bewaar de restjes in de vriezer voor een drukke dag.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- ½ ui
- ½ knoflookteen
- 1 el Santa Maria Green Jalapeño
- 1 el olijfolie
- 2 el groentebouillon
- 100 ml crème fraîche
- 4 avocado’s
- 2 ml limoensap
- zout en peper naar smaak
Toppings
- 1 maiskolf
- 1 avocado
- 1 el bieslook
- 1 bosje koriander
- 1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce
Bereidingswijze
- Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño’s in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt.
- Snijd de avocado’s in tweeën, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, bieslook, koriander, wat olijfolie en Hot Pepper Sauce.
Bron: Santa Maria
Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!