lichte courgetti met groenteballetjes

Trommel je kind op om je te helpen bij het maken van deze spaghetti. Dit lichte maaltje is namelijk ideaal om samen te maken.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen, knoflook, geperst
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bakje groenteballetjes
  • 1 el Provençaalse kruiden

Optioneel toevoegen:

  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Heb je een dag waarop je flink in beweging bent geweest en liever een vollere maaltijd eet? Kies er dan voor om c.a. 50 gram (volkoren)pasta per persoon toe te voegen.
 

More content below the advertising

Bereidingswijze (30 minuten):

  1. Als je thuis een spirelli hebt dan kun je van de courgettes makkelijk ‘spaghetti’ maken door ze daar doorheen te halen, maar heb je die niet dan schaaf je met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes en heb je eerder een soort tagliatelle in plaats van spaghetti. Minstens net zo lekker!
     
  2. Snijd de overige groente in het juiste formaat.
     
  3. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree samen met de Provençaalse kruiden toe en roer het geheel goed door. Voeg daarna ook de tomaten toe. Meng door elkaar en laat zachtjes pruttelen.
     
  4. Bak in een tweede koekenpan de champignons aan in een scheutje olijfolie. Na c.a. 2 minuten voeg je de groenteballetjes toe en laat je die samen met de champignons nog c.a. 3 minuten bakken. Voeg de champignons met de groenteballetjes toe aan de tomatensaus en meng goed.
     
  5. Bak nu in de koekenpan de courgette even kort aan. Dit hoeft echt maar heel even zodat ze warm worden.
     
  6. Schep de courgette op de borden en verdeel hier de tomatensaus met groenteballetjes over. Garneer eventueel met verse basilicum.


Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.