In samenwerking met Kek Mama

Weinig tijd? Déze pasta pesto zet je in een handomdraai op tafel

21.11.2019 09:36
pesto becel

Sabine Koning (29) is een culinaire duizendpoot, moeder van peuter Vic en baby Cody. Op haar succesvolle site OhMyFoodness deelt ze  recepten, verhalen en tips over mooie reizen en lekker eten. Zoals dit recept van pasta met lekkere plantaardige pesto. 

Sabine: “Steeds vaker kies ik ervoor een dag plantaardig te eten. Het is zo makkelijk om wat lekkers op tafel te zetten zonder dierlijke producten. Ik grijp vaak naar mijn fles Becel, dat is verantwoord en 100% plantaardig. De olie in deze margarine wordt geperst uit koolzaad, zonnebloempitten en lijnzaad. Becel is smaakvol en eenvoudig in gebruik. Je hoeft echt niet je hele leven om te gooien om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Ideaal gezinsgerecht 

Deze pasta pesto is een ideaal gezinsgerecht. Het staat in een handomdraai op tafel en er zitten veel erwten in verstopt. Een bord pasta vliegt er bij Vic altijd in. Met deze pesto verwerk je stiekem veel groente in een gerecht. Het is fris en smaakvol. En geloof me, je mist echt geen kaas of vlees als je dit eet.” 

Beeld: OhMyFoodness 

Plantaardige pasta pesto zonder kaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

200 gram doperwten, gekookt

1 teentje knoflook, gepeld

20 gram geroosterde pijnboompitten

2 eetlepels Becel Olie Blend Classic

1 /2 citroen (schil en sap)

peper en zout

300 gram fusilli

100 gram gehalveerde cherrytomaatjes

rucola

Becel vloeibaar

Bereiding 

Verwarm een scheutje Becel vloeibaar in een koekenpan en ontdooi de doperwten daar rustig in. Vermaal de geroosterde pijnboompitten, de doperwten, het citroensap, de citroenschil en 2 eetlepels Becel Olie Blend Classic in een hakmolentje. Kruid met peper en zout. Kook de pasta gaar. Schep de tomaatjes, pesto en rucola erdoorheen. Smakelijk!

Kijk voor meer recepten op ohmyfoodness.nl