In samenwerking met Kek Mama

Spontane barbecue met vrienden: met deze tips zit je gebakken

13.07.2021 13:32

Het wordt dit weekend lekker warm. Ideaal weer om spontaan de barbecue aan te steken. Maar hoe speel je een barbecue klaar in zo’n korte tijd? Met deze tips bereid je in een mum van tijd een heerlijk grillfestijn voor je vrienden. 

 

Smullen tijdens het wachten

Een houtskoolbarbecue heeft wat tijd nodig om op te warmen. Terwijl de barbecue op temperatuur komt, kunnen je gasten hun trek alvast stillen met wat hapjes. Denk aan een snelle (kant-en-klaar) dips, brood en een frisse simpele salade. Een borrelplank doet het ook altijd goed. Dat geeft jou nog wat extra tijd om alles voor te bereiden. 

Extra leuk: verras je visite met een cocktail als aperitief. Een mojito is zo gemaakt en smaakt altijd goed op een warme zomeravond. Liever snel aan tafel? Gasbarbecues en elektrische barbecues zijn in tien minuten op temperatuur. 

Barbecue in buffetvorm

Bespaar jezelf heel wat werk en ga voor een barbecue in buffetvorm. Zet (vegetarisch) vlees, groente, brood, salade en sauzen klaar op tafel en laat je gasten zelf kiezen wat ze opscheppen. Tip: laat één vriend vroeg komen om samen alles klaar te zetten. 

Bofkipburger

Heb je nog ruim een halfuur voor je gasten komen en heb je zin in een malse kipburger? Verras je vrienden dan met ‘het nieuwe vleesch’, Barbecuekoning Jord Althuizen helpt je alvast op weg met zijn heerlijke Louisiana Bofkipburgers met het nieuwe vleesch van De Vegetarische Slager. Bekijk hier het recept. 

Smeuïg sausje erbij

Een barbecue is niet compleet zonder sauzen. Knoflooksaus, whiskysaus en barbecuesaus staan op menig tuintafel. Indruk maken op je gasten met een zelfgemaakte saus is ook zo gepiept. Met een sriracha, (vegan) mayonaise en sweet chili zet je in no-time een heerlijke saus op tafel. Een perfecte match bij de Bofkipburgers.

Inpakken maar

Heb je niet genoeg tijd gehad om vlees, vis of groente voor te bereiden? Win tijd door het in te pakken in aluminiumfolie. Zo gaart het een stuk sneller op de barbecue en heb je als grillmeester meer tijd voor je vrienden. 

Potluck Barbecue

Wordt er zo spontaan gegrild dat je zelfs geen tijd meer hebt om een complete barbecue voor te bereiden. Ga dan voor één verrassend barbecue-recept met bijvoorbeeld Bratwurst, Ereburger of Kipstuckjes. Niet alleen heel lekker, maar ook klaar in een tangomdraai.

Neem bijvoorbeeld de Aziatische Vegan Teriyaki-Kipstuckjes Salade: een vegan bijgerecht voor vier of maaltijdsalade voor twee personen met knapperige Kipstuckjes en paksoi. Hoe je hem ook serveert of verdeelt: het is sowieso genieten. Je vindt het recept hier.

Meer vegetarische barbecue-recepten

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke barbecue-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende barbecue. Ervaar zelf dat een avondje grillen minstens zo lekker en gezellig is met het nieuwe vleesch. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >