Restjes in je koelkast? Maak er déze verrukkelijke enchilada’s mee
Geen inspiratie voor het avondeten? Deze enchilada’s zijn lekker en zet je binnen 30 minuten op tafel. Heb je veel groenterestjes in je koelkast, dan komt dat goed uit – die kun je namelijk prima gebruiken voor dit gerecht. Scheelt jou weer een ritje naar de supermarkt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g wortelen
- 200 g knolselderij
- 250 g kip
- 200 g mais
- 1 el plantaardige olie
- 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning mix
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 g geraspte kaas
- 50 g pompoenpitten
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)
Salade
- 2 avocado’s
- 100 g gemengde sla
- 100 g radijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 ˚C.
- Schil en rasp de wortels en de knolselderij.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Meng de tomatenblokjes met de Enchilada Seasoning mix in een kom.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er de olie en de kipstukjes in.
- Laat de kip mooi bruin bakken en voeg dan de wortel en knolselderij toe. Zet het vuur lager.
- Voeg de mais en de helft van het tomatenkruidenmengsel toe.
- Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn geworden en de kip mooi gaar is. Laat even afkoelen.
- Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.
- Leg de opgerolde wraps in een ovenschaal. Bedek met de rest van het tomatenkruidenmengsel en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.
- Bak de enchilada’s 5-8 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de avocado’s in kleine blokjes. Meng met de gemengde sla.
- Serveer de enchilada’s met de salade.
Bron: Santa Maria.
Meer recepten nodig met kliekjes? Volg ons op Facebook.