Restjes in je koelkast? Maak er déze verrukkelijke enchilada’s mee
![enchiladas met wortel en kip recept](https://img.kekmama.nl/opt/w720/h388/d388/scalefit/kekmama/2022/03/enchiladas-recept-720x388.jpg)
Geen inspiratie voor het avondeten? Deze enchilada’s zijn lekker en zet je binnen 30 minuten op tafel. Heb je veel groenterestjes in je koelkast, dan komt dat goed uit – die kun je namelijk prima gebruiken voor dit gerecht. Scheelt jou weer een ritje naar de supermarkt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g wortelen
- 200 g knolselderij
- 250 g kip
- 200 g mais
- 1 el plantaardige olie
- 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning mix
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 g geraspte kaas
- 50 g pompoenpitten
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)
Salade
- 2 avocado’s
- 100 g gemengde sla
- 100 g radijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 ˚C.
- Schil en rasp de wortels en de knolselderij.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Meng de tomatenblokjes met de Enchilada Seasoning mix in een kom.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er de olie en de kipstukjes in.
- Laat de kip mooi bruin bakken en voeg dan de wortel en knolselderij toe. Zet het vuur lager.
- Voeg de mais en de helft van het tomatenkruidenmengsel toe.
- Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn geworden en de kip mooi gaar is. Laat even afkoelen.
- Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.
- Leg de opgerolde wraps in een ovenschaal. Bedek met de rest van het tomatenkruidenmengsel en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.
- Bak de enchilada’s 5-8 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de avocado’s in kleine blokjes. Meng met de gemengde sla.
- Serveer de enchilada’s met de salade.
Bron: Santa Maria.
Meer recepten nodig met kliekjes? Volg ons op Facebook.