Beeld: Linda Nieuws
Beeld: Linda Nieuws

De paddenstoelen schieten uit de grond en de dagen worden weer korter: dat vraagt om een stevige herfstsoep. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze Aziatische pompoenvariant voor Lindanieuws.nl en het mooie is: je hebt 'm zo gemaakt.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel kokosvet
  • groentebouillon blokje
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 450 gram geschilde en in blokjes gesneden pompoen
  • blikje kokosmelk
  • koriander
  • chilli-flakes
  • limoen
  • kokoschips

 

Recept

Bak de sjalot in de kokosolie met het verkruimelde bouillonblokje en bak na 3 minuten de pompoen 5 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij, breng 'm aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer alles glad in de blender. Maak de soep af met kokoschips, chilli-flakes, koriander en limoen.

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Zo ook deze soep. Alleen nog een stokbroodje erbij en klaar ben je.


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Deze topper is er een voor op de zondagochtend: fluweelzachte, romige scrambled eggs die zalig smaken.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >