Recept: Super simpele Aziatische pompoensoep
De paddenstoelen schieten uit de grond en de dagen worden weer korter: dat vraagt om een stevige herfstsoep. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze Aziatische pompoenvariant voor Lindanieuws.nl en het mooie is: je hebt ‘m zo gemaakt.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 eetlepel kokosvet
- groentebouillon blokje
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 450 gram geschilde en in blokjes gesneden pompoen
- blikje kokosmelk
- koriander
- chilli-flakes
- limoen
- kokoschips
Recept
Bak de sjalot in de kokosolie met het verkruimelde bouillonblokje en bak na 3 minuten de pompoen 5 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij, breng ‘m aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer alles glad in de blender. Maak de soep af met kokoschips, chilli-flakes, koriander en limoen.