Beeld: Linda Nieuws
Beeld: Linda Nieuws

De paddenstoelen schieten uit de grond en de dagen worden weer korter: dat vraagt om een stevige herfstsoep. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze Aziatische pompoenvariant voor Lindanieuws.nl en het mooie is: je hebt 'm zo gemaakt.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel kokosvet
  • groentebouillon blokje
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 450 gram geschilde en in blokjes gesneden pompoen
  • blikje kokosmelk
  • koriander
  • chilli-flakes
  • limoen
  • kokoschips

 

Recept

Bak de sjalot in de kokosolie met het verkruimelde bouillonblokje en bak na 3 minuten de pompoen 5 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij, breng 'm aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer alles glad in de blender. Maak de soep af met kokoschips, chilli-flakes, koriander en limoen.

More content below the advertising