Soms verlangen we alleen maar naar een stevige kop tomatensoep. Rachel Khoo bedacht een verrukkelijk recept.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 citroen in schijfjes
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 el plantaardige olie
  • zeezout
  • 2 blikken van 400 g kerstomaten
  • 250 g groentebouillon of water
  • 1 tl suiker
  • 1 el rodewijnazijn
  • versgemalen peper
  • 200 ml single cream of slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de kikkererwten, citroen, knoflook en olie door elkaar en verdeel over een bakplaat. Strooi het zout erover en rooster alles 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn. Doe intussen de tomaten en de groentebouillon of het water in een middelgrote steelpan en zet op  middelhoog vuur, tot het water of de bouillon gaat bubbelen. Knijp de geroosterde tenen knoflook uit boven de pan. Laat nog 5 minuten sudderen. Doe de suiker en azijn erbij en laat nog 1 minuutje koken. Proef of er zout en peper bij moet, en roer de helft van de room erdoor. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige kikkererwten, een schijfje geroosterde citroen en een scheutje room.

Bekijk meer recepten in Kek Mama 01-2016. 

mislukte baksels
Beeld: Boredpanda

Heb je urenlang in de keuken staan klooien voor de verjaardag van je kind, mislukt die prinsessentaart compleet. Een schrale troost: je bent niet de enige die er af en toe een potje van maakt tijdens het bakken.

Ariël komt er niet al te best vanaf

 

Hij lacht tenminste nog

 

Het kan vriezen, het kan dooien

 

Thomas, ben jij het?

 

Hij lijkt wel gesmolten

 

Oké...

 

Leuk geprobeerd

 

Ai, Elsa

Bron: Boredpanda

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >