Beeld: Cookloveshare
Beeld: Cookloveshare

Wie geen zin heeft om met dit weer naar buiten te gaan, viert Koningsdag gewoon voor de televisie. Met deze verrukkelijke oranje tompoezen, welteverstaan. Ingewikkeld? Welnee, je maakt deze tompoezen heel eenvoudig.

Ingrediënten

* 250 ml melk
* 3 eierdooiers
* 25 g bloem
* 40 g suiker
* 0,5 vanillestokje
* 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Voor het oranje glazuur
* 100 g poedersuiker
* Scheutje water
* Kleurstof (oranje)

Bereiding

Meng de eierdooiers, de suiker en de bloem in een kom tot een glad mengsel. Breng de melk vervolgens in een steelpan aan de kook en doe er een vanillestokje erin. Haal het stokje eruit zodra de melk kookt. Verwijder het merg met een scherp mes en doe dit terug in de pan. Schenk de melk, terwijl je roert, bij het eiermengsel en giet het geheel weer terug in de pan. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Roer af en toe door de room, zo voorkom je dat er vellen op komen. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakjes. Bak de plakjes ongeveer 12 minuten in de oven lichtbruin. Dit kan allemaal terwijl de room afkoelt.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met een beetje water. Begin met een eetlepel water en voeg eventueel meer toe. Zo blijft het glazuur stroperig, maar smeerbaar. Voeg genoeg oranje kleurstof toe. Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Snijd alle plakjes doormidden zodat je 8 evengrote, rechthoekige stukken krijgt. Besmeer de helft van de bladerdeegplakjes met glazuur en verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over de andere helft. Dek vervolgens elk gebakje af met een bladerdeegkapje met glazuur.

Dit recept is bedoeld voor 4 tompoezen.

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >