Recept: oranje tompoezen

26.04.2016 13:00
Beeld: Cookloveshare Beeld: Cookloveshare

Wie geen zin heeft om met dit weer naar buiten te gaan, viert Koningsdag gewoon voor de televisie. Met deze verrukkelijke oranje tompoezen, welteverstaan. Ingewikkeld? Welnee, je maakt deze tompoezen heel eenvoudig.

Ingrediënten

* 250 ml melk
* 3 eierdooiers
* 25 g bloem
* 40 g suiker
* 0,5 vanillestokje
* 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Voor het oranje glazuur
* 100 g poedersuiker
* Scheutje water
* Kleurstof (oranje)

Bereiding

Meng de eierdooiers, de suiker en de bloem in een kom tot een glad mengsel. Breng de melk vervolgens in een steelpan aan de kook en doe er een vanillestokje erin. Haal het stokje eruit zodra de melk kookt. Verwijder het merg met een scherp mes en doe dit terug in de pan. Schenk de melk, terwijl je roert, bij het eiermengsel en giet het geheel weer terug in de pan. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Roer af en toe door de room, zo voorkom je dat er vellen op komen. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakjes. Bak de plakjes ongeveer 12 minuten in de oven lichtbruin. Dit kan allemaal terwijl de room afkoelt.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met een beetje water. Begin met een eetlepel water en voeg eventueel meer toe. Zo blijft het glazuur stroperig, maar smeerbaar. Voeg genoeg oranje kleurstof toe. Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Snijd alle plakjes doormidden zodat je 8 evengrote, rechthoekige stukken krijgt. Besmeer de helft van de bladerdeegplakjes met glazuur en verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over de andere helft. Dek vervolgens elk gebakje af met een bladerdeegkapje met glazuur.

Dit recept is bedoeld voor 4 tompoezen.