Recept: Kumpir
Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun superrelaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken, waaronder deze zalige Kumpir.
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
* 6 grote of 12 kleine aardappels met schil, schoongeboend
* 50 g boter
* 100 g geraspte belegen kaas
Voor de toppings
* 1 courgette, in plakjes (kort gegrild in wat olijfolie)
* ¼ rode kool, in dunne reepjes
* 1 (rode) ui, in dunne halve ringen
* 1 gekookte rode biet, in stukjes
* 1 blikje maiskorrels (150 g)
* 1 gegrilde rode paprika (pot), uitgelekt en in reepjes
* 1 zakje kant-en-klare rauwkost (150 g)
* een handvol zwarte olijven zonder pit
* 4-5 augurken, in plakjes
* een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel), fijngehakt
* zoete chilisaus, mayonaise, ketchup, dikke yoghurt, kruidenkaas, zure room of knoflooksaus
* aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels een paar keer in met een vork of scherp mesje. Wikkel de aardappels elk apart in een stuk aluminiumfolie en leg ze afhankelijk van de grootte 30 minuten tot 1 uur in de oven.
Zet in de tussentijd alle ingrediënten voor de topping in aparte schaaltjes op tafel. Vergeet
er ook niet wat smeersels en sauzen bij te zetten.