Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun superrelaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken, waaronder deze zalige Kumpir.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
* 6 grote of 12 kleine aardappels met schil, schoongeboend * 50 g boter * 100 g geraspte belegen kaas
Voor de toppings * 1 courgette, in plakjes (kort gegrild in wat olijfolie) * ¼ rode kool, in dunne reepjes * 1 (rode) ui, in dunne halve ringen * 1 gekookte rode biet, in stukjes * 1 blikje maiskorrels (150 g) * 1 gegrilde rode paprika (pot), uitgelekt en in reepjes * 1 zakje kant-en-klare rauwkost (150 g) * een handvol zwarte olijven zonder pit * 4-5 augurken, in plakjes * een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel), fijngehakt * zoete chilisaus, mayonaise, ketchup, dikke yoghurt, kruidenkaas, zure room of knoflooksaus * aluminiumfolie
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels een paar keer in met een vork of scherp mesje. Wikkel de aardappels elk apart in een stuk aluminiumfolie en leg ze afhankelijk van de grootte 30 minuten tot 1 uur in de oven. Zet in de tussentijd alle ingrediënten voor de topping in aparte schaaltjes op tafel. Vergeet er ook niet wat smeersels en sauzen bij te zetten.
Iedereen weet: stilte bij kleine kinderen is altijd een slecht teken. Ze doen geheid iets wat niet mag. En dan zijn er nog gradaties in ‘wat niet mag’. Shannon viel stijl achterover door deze actie van haar peuter Ted.
Er zijn van die momenten waarop je denkt: ‘Ik kan dit niet alleen’. De was wacht, het eten moet nog op tafel en je peuter huilt alsof de wereld vergaat. Gelukkig hebben we Kim Feenstra.
Je zwangerschap mogen aankondigen is voor velen een leuk en memorabel moment. Voor Inge is het ook zeker memorabel, maar niet op de positieve manier die ze gehoopt had. Het moment dat ze de echo liet zien, staat in haar geheugen gegrift.