Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun superrelaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken, waaronder deze zalige Kumpir.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
* 6 grote of 12 kleine aardappels met schil, schoongeboend * 50 g boter * 100 g geraspte belegen kaas
Voor de toppings * 1 courgette, in plakjes (kort gegrild in wat olijfolie) * ¼ rode kool, in dunne reepjes * 1 (rode) ui, in dunne halve ringen * 1 gekookte rode biet, in stukjes * 1 blikje maiskorrels (150 g) * 1 gegrilde rode paprika (pot), uitgelekt en in reepjes * 1 zakje kant-en-klare rauwkost (150 g) * een handvol zwarte olijven zonder pit * 4-5 augurken, in plakjes * een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel), fijngehakt * zoete chilisaus, mayonaise, ketchup, dikke yoghurt, kruidenkaas, zure room of knoflooksaus * aluminiumfolie
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels een paar keer in met een vork of scherp mesje. Wikkel de aardappels elk apart in een stuk aluminiumfolie en leg ze afhankelijk van de grootte 30 minuten tot 1 uur in de oven. Zet in de tussentijd alle ingrediënten voor de topping in aparte schaaltjes op tafel. Vergeet er ook niet wat smeersels en sauzen bij te zetten.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]