
Elise: ‘We zwaaiden blij naar papa in de zee, niet wetende wat zich echt afspeelde’
Wat begon als een onschuldige stranddag, veranderde onverwachts in een moment van pure paniek voor Elise en haar gezin toen haar vriend de zee in ging.
Leuk om met je kinderen te maken op een luie zondag als vandaag. Je moet er even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je wel een verrukkelijke maaltijd.
* 2 vellen bladerdeeg
* 200 g gerookte kip
* 10 g verse basilicum
* 200 g mozzarella
* olijfolie
* Peper en zout
* 200 g kerstomaten (geel of rood)
* 4 lente-uien (in fijne ringen)
* 4 radijzen
1 stuk gember
* 1 el rijstazijn
* 1 el sojasaus
* 1 tl suiker
* 2 el olijfolie
Steek 12 rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg. Verdeel de gerookte kip en de mozzarella over de helft van de rondjes.
Besprenkel de kip en de mozzarella met olijfolie, peper en zout. Strooi er wat blaadjes basilicum op. Leg telkens een tweede rondje op het belegde en druk het goed aan. Bak het daarna krokant en goudbruin in een wafelijzer.
Snijd ondertussen de tomaten en radijzen in plakjes. Doe ze daarna met de bosuitjes in een kom. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en doe ze bij het tomatenslaatje. Serveer de salade bij de bladerdeegwafeltjes.