Leuk om met je kinderen te maken op een luie zondag als vandaag. Je moet er even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je wel een verrukkelijke maaltijd.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten
* 2 vellen bladerdeeg * 200 g gerookte kip * 10 g verse basilicum * 200 g mozzarella * olijfolie * Peper en zout
Voor het tomatenslaatje
* 200 g kerstomaten (geel of rood) * 4 lente-uien (in fijne ringen) * 4 radijzen
Voor de oosterse vinaigrette
1 stuk gember * 1 el rijstazijn * 1 el sojasaus * 1 tl suiker * 2 el olijfolie
Bereiding
Steek 12 rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg. Verdeel de gerookte kip en de mozzarella over de helft van de rondjes. Besprenkel de kip en de mozzarella met olijfolie, peper en zout. Strooi er wat blaadjes basilicum op. Leg telkens een tweede rondje op het belegde en druk het goed aan. Bak het daarna krokant en goudbruin in een wafelijzer. Snijd ondertussen de tomaten en radijzen in plakjes. Doe ze daarna met de bosuitjes in een kom. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en doe ze bij het tomatenslaatje. Serveer de salade bij de bladerdeegwafeltjes.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]