Als kind kregen dagelijks te horen dat we ons bord moesten leegeten. En ook nu willen we graag dat onze hartenlapjes voldoende binnenkrijgen. Maar: uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor je kind.
Lees verder onder de advertentie
‘Eet je bord leeg, anders krijg je geen toetje’. Je hebt deze oneliner vast weleens gebruikt, maar volgens onderzoekers aan de universiteit van Liverpool kun je je kind beter niet aansporen om zijn of haar bord leeg te eten.
Lees verder onder de advertentie
Hoger BMI De reden? Kinderen die altijd hun bord leegeten, eten ook meer als ze ouder worden. Daardoor herkennen ze bepaalde signalen niet. ‘Honger hebben’ en ‘vol zitten’ zijn dan namelijk moeilijk te onderscheiden van elkaar. Met een hoger BMI als gevolg.
Kleinere portie De onderzoekers komen overigens meteen met een simpele oplossing: geef je kind een kleinere portie. Als hij of zij daarna nog trek heeft, kun je altijd nog extra opscheppen.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Louise (37) heeft samen met haar man Gijs (40) drie kinderen. Twee dochters Beau (7), Lauren (5) en de grote trots van haar man, zoon Julian (3). Voordat ze aan kinderen begonnen hebben ze besproken hoe ze de opvoeding en rolverdeling zouden aanpakken, alleen van die afspraken is niks terechtgekomen. Hij doet zich voor als […]
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.