Beeld: iStock

Als kind kregen dagelijks te horen dat we ons bord moesten leegeten. En ook nu willen we graag dat onze hartenlapjes voldoende binnenkrijgen. Maar: uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor je kind.

'Eet je bord leeg, anders krijg je geen toetje'. Je hebt deze oneliner vast weleens gebruikt, maar volgens onderzoekers aan de universiteit van Liverpool kun je je kind beter niet aansporen om zijn of haar bord leeg te eten.

Hoger BMI
De reden? Kinderen die altijd hun bord leegeten, eten ook meer als ze ouder worden. Daardoor herkennen ze bepaalde signalen niet. 'Honger hebben' en 'vol zitten' zijn dan namelijk moeilijk te onderscheiden van elkaar. Met een hoger BMI als gevolg.

Kleinere portie
De onderzoekers komen overigens meteen met een simpele oplossing: geef je kind een kleinere portie. Als hij of zij daarna nog trek heeft, kun je altijd nog extra opscheppen.

Lees het volledige artikel via RTLnieuws

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Zo ook deze soep. Alleen nog een stokbroodje erbij en klaar ben je.


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Deze topper is er een voor op de zondagochtend: fluweelzachte, romige scrambled eggs die zalig smaken.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >