tropische smoothiebowl recept

Op Bali weten ze wel raad met de hitte, daar zijn de smoothiebowls een grote hit. Begrijpelijk, want het staat in een handomdraai op tafel. Hoeven we die dure vakantie ook niet meer te boeken.

Ingrediënten:

  • ½ banaan, in plakjes
  • 100 gram mangoblokjes uit de diepvries
    Of snijd een verse mango in stukjes en vries hem in.
  • 3 flinke el kokosyoghurt
  • 50 ml (kokos)water

Nodig: blender

More content below the advertising

Topping:

  • Kokos
  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten
     

Bereiding:

  1. Doe de kokosyoghurt, banaan, water en als laatste de mangoblokjes in de blender. Meng tot een gladde massa. Als het goed is wordt je smoothie lekker dik en romig. Is dit niet het geval? Voeg dan nog een lepel yoghurt of een paar mangoblokjes toe.
     
  2. Voor een lekkere bite rooster je een handje kokos, pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan op laag vuur. Als de kokos goudbruin is gekleurd en de pompoenpitten beginnen te poffen is hij klaar. Een heerlijke topping over deze tropische bowl!


Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.