In samenwerking met Kek Mama

Meer dan gedacht: 3 op de 5 moeders ervaart wekelijks spitsuur-stress

07.11.2018 14:42
koken beeld: shutterstock

Je kind ophalen, de was doen, op de valreep nog een mailtje van je collega beantwoorden en dan óók nog in alle rush een (gezonde) maaltijd op tafel toveren: ruim zestig procent van de moeders heeft eind van de middag last van spitsuur-stress, blijkt uit onze poll onder meer dan vijfhonderd deelnemers. 

En dat net in die paar uur van de dag waarin je gezellig met je kind wilt zijn voor-ie naar bed gaat…

‘Gewoon rustig blijven’

Ook de rest van de cijfers liegt er niet om: bijna de helft van de moeders voelt zich minstens een paar keer per week gehaast en dertien procent ervaart dit elke dag. Toch probeert 55 procent de spitsuur-stress over zich heen te laten komen. Zo zegt Karin: ‘Gewoon rustig blijven en er dan maar iets langer over doen.’ Dertig procent is meer van de efficiëntie, in de duidelijke woorden van Jessica: ‘Plannen, organiseren en waar mogelijk samenwerken met partner.’ 

Dat moet beter kunnen

Zonder stress een maaltijd op tafel zetten die gezond én lekker is: dat wil het grootste deel van de vrouwen. En dat moet toch vaker kunnen. Want laten we wel wezen, in die paar uur dat je je kind op een werkdag ziet, besteed je die tijd het liefst met hem. Daarom kwam moeder Jessica met de tip over de al voorbereide ovenschotels van Albert Heijn. De AH ovenschotels zijn er in twee smaken, Hollands en Italiaans. Ze bestaan voor bijna de helft uit groente. Door de bereiding in de oven blijven de vitamines bewaard en heb jij je handen vrij. De ovenschotels zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen met twee jonge kinderen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >