Promotie
koekje-als-ontbijt

Kinderen wassen, tanden poetsen, broodtrommels klaarmaken, schooltassen inpakken en tussendoor de afwas van gisteren wegwerken: door die gezellige drukte is langzaam opstarten er als moeder niet bij.

Wel zo fijn als je dan snel ontbijt voor handen hebt.

 

Ideaal tijdens de ochtendspits

Dus ligt je kind in bed of is-ie bij de oppas? Duik dan de keuken in voor onderstaande Bambix-koekjes: vol granen, supermakkelijk te maken én een paar dagen te bewaren. Ideaal om erbij te pakken tijdens die drukke ochtendspits.

 

Benodigdheden:

·        Twee appels (geraspt en zonder schil);

·        Olvarit fruithapje (4 maanden, smaak appel);

·        250 gram Bambix Acht Granen;

·        Eetlepel kaneel;

·        Sap van een halve citroen;

·        Vier eetlepels water.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp fijn en meng alle ingrediënten in een grote kom. Vorm kleine balletjes van het deeg en druk deze goed aan op de bakplaat. Vervolgens bak je de koekjes goudbruin in 20 tot 25 minuten. 

TIP: is tijdens het rollen van een deegballetje het deeg te droog? Maak dan even je handen vochtig.

Dit recept is voor kinderen vanaf twaalf maanden. Geef één of twee koekjes met 150 ml borst-of flesvoeding als volwaardig ontbijt.

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >