Kerstmis wordt een feest met déze verrukkelijke kerstbaksels

16.12.2020 14:02
kerstbaksels bakken recepten Beeld: Pixabay

Pak je spatels, uitsteekvormpjes en deegroller uit de kast en geef je kind een keukenschort, want dít zijn de lekkerste kerstbaksels om dit jaar samen te maken. 

Kransjes

Als je het goed doet, zien ze er net zo uit als in de winkel. En anders geen hond die het ziet, want lang zullen ze toch niet op de schaal blijven liggen… Lees hier hoe je de kerstkranjes maakt.

 

Ster

Door het hazelnootmeel in dit recept krijgt de cake een lekkere, notenachtige smaak. Perfect voor de kerst en dankzij de vorm ook lekker handig om te snijden.

 

Lees ook:
Bakken maar: dit zijn de lekkerste bakboeken >

Groene boompjes

Meng gesmolten witte chocolade met wat matcha poeder, strooi er wat pistachenootjes over et voilà: je hebt een verrassend kerstkoekje dat er schitterend uitziet. De koekjes zelf maak je met een uitsteker.

 

Tulband

Traditiegetrouw mag de tulband natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Hier lees je hoe je ‘m maakt en laat je kind de cake daarna versieren met rode, groene en gouden strooisels.

 

Hartige boom

 
Heb je het wel gehad met al die suikers? Bak dan samen deze hartige kerstboom gemaakt van bladerdeeg. Lekker voor bij de borrel.
 
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >