Dít zijn de lekkerste gerechten voor het kerstontbijt

14.12.2020 12:12
lekkerste kerst ontbijt recepten gerechten kind Beeld: Shutterstock

Tafel gedekt, Jingle Bells op play? Schuif dan aan tafel en geniet met één van deze gerechten van een heerlijk kerstontbijt. Smakelijk!

Kerstman-pannenkoek

 
Maakt niet uit wat je allemaal op tafel zet, je kind heeft alleen maar oog voor deze leuke (en superlekkere) kerstman-pannenkoek. En geef ‘m eens ongelijk.
 
 

Feestelijke granola

 
Terwijl je kind z’n pannenkoek oppeuzelt, geniet jij van dit prachtig gevulde champagneglas. Gewoon een yoghurtje met granola – dus nog gezond ook – maar ziet ’t er niet chique uit?
 
 

Cinnamon rolls

Een winterklassieker die bij je kerstontbijt niet mag ontbreken. En geen zorgen: deeg kneden en laten rijzen is niet nodig, je gebruikt gewoon kant en klaar croissantdeeg. Makkelijk én minstens zo lekker. Hier vind je het recept.
 
 

Kerststol

Het ís even een werkje, maar als je je homemade kerststol uit de oven haalt en ‘m ruikt, kan je bijna niet wachten tot de volgende ochtend. Geloof ons.
Hier vind je een verrukkelijk recept.

 

Lees ook:
Met deze accessoires versier je jouw kersttafel en kerstboom in een handomdraai >

 

Muffins

Het beste aan deze noten-sinaasappel-cranberry muffins? Je houdt er nog genoeg over om de volgende dag van te snoepen. Hoe je ze maakt, lees je hier.

 

 

Wentelteefjes

Hoeven we weinig over te zeggen, want alleen al bij het woord wentelteefjes loopt het water je in de mond, toch? Deze zijn ook nog eens gemaakt van mini-croissants: éxtra lekker dus.

 

Kerstkoekjes

Als afsluiter voor bij de koffie eet je deze heerlijke koekjes van pistache en witte chocolade. Geen gaatje meer over? Rijg er dan een lintje aan en hang ze in de boom. 

 

Nog meer inspiratie voor heerlijke recepten?
Volg ons op Facebook en Instagram >