Havermoutvlokken, noten, kaneel en zelfs pepernoten: zomaar wat ingredienten die in deze winterse granola zitten. Niet alleen een feest voor je kinderen, maar ook voor jezelf – hij smaakt namelijk verrukkelijk. En als je van te voren een grote lading maakt, zit je de rest van de week goed qua ontbijt.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (voor een grote pot granola):
225 gram havermoutvlokken
200 gram gemengde noten (bijv. amandelen en pecannoten), grof gehakt of heel
70 gram pompoenpitten
75 ml ahornsiroop, honing of andere zoetstof
1 el kaneel
1 el koek- en speculaaskruiden
2 el zonnebloemolie
Een paar druppeltjes vanille-extract
Paar handjes pepernoten, naar smaak
Nodig: bakplaat en bakpapier Optioneel: pure chocolade (>72% cacao)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermoutvlokken, noten, pompoenpitten, kaneel en koek- en speculaaskruiden door elkaar.
Doe nu ook de ahornsiroop, vanille-extract en zonnebloemolie bij het mengsel en meng goed. Is het nog niet plakkerig genoeg? Voeg dan nog wat ahornsiroop en vanille-extract of zonnebloemolie toe.
Schep het mengsel op de bakplaat en zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten goed om en houd een oogje op de granola. Hij kan aan het einde heel snel gaan!
Laat de granola even afkoelen en schep de (verkruimelde) pepernoten door de granola. In een afgesloten pot blijft de granola zeker een week vers.
Serveer de granola met yoghurt of kwark en vers fruit zoals sinaasappel of mandarijn.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Op sociale media regent het reacties na de uitzending van Uit de Schulden. Veel kijkers begrijpen niet hoe het zo ver heeft kunnen komen. “Een erfenis van 3000 euro en dan meteen alles opmaken? Dat is toch onbegrijpelijk”, is een veelgehoorde mening.
Gisteravond keken maar liefst 470.000 mensen naar een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm. Alleenstaande moeder Roosmarie zorgde voor heftige reacties: “Nooit gewerkt? Hoe dan?”
Er zijn moeders die hun wasmand altijd leeg hebben, die op maandag het weekmenu klaar hebben en wiens aanrecht altijd blinkt. En dan heb je de moeders die het huishouden gewoon nooit helemaal onder controle krijgen.
Ruim een maand na de geboorte van haar dochtertje Lily laat Kelly Piquet voor het eerst zien hoe het nieuwe moederschap haar leven opnieuw verandert. Maar niet iedereen is te spreken over de foto’s.
Vanaf 4 augustus is het weer tijd om mee te gluren bij grote gezinnen in Een huis vol. KRO-NCRV laat weten dat deze zomer een bijzonder nieuw gezin zijn opwachting maakt in het programma: de Rotterdamse familie Bal. En geloof ons, dit samengestelde gezin van negen zal je hart veroveren.
Dat scholen bezig zijn met een gezond voedingsbeleid en beleg op brood, is natuurlijk alleen maar goed. Maar je kan ook overdrijven. Zeker voor moeders met zeer kieskeurige eters kan een streng beleid veel stress opleveren, vindt Ilse.