winterse granola

Havermoutvlokken, noten, kaneel en zelfs pepernoten: zomaar wat ingredienten die in deze winterse granola zitten. Niet alleen een feest voor je kinderen, maar ook voor jezelf - hij smaakt namelijk verrukkelijk. En als je van te voren een grote lading maakt, zit je de rest van de week goed qua ontbijt.

Ingrediënten (voor een grote pot granola):

  • 225 gram havermoutvlokken
  • 200 gram gemengde noten (bijv. amandelen en pecannoten), grof gehakt of heel
  • 70 gram pompoenpitten
  • 75 ml ahornsiroop, honing of andere zoetstof
  • 1 el kaneel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 el zonnebloemolie
  • Een paar druppeltjes vanille-extract
  • Paar handjes pepernoten, naar smaak

Nodig: bakplaat en bakpapier
Optioneel: pure chocolade (>72% cacao)

More content below the advertising

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
     
  3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, noten, pompoenpitten, kaneel en koek- en speculaaskruiden door elkaar.
     
  4. Doe nu ook de ahornsiroop, vanille-extract en zonnebloemolie bij het mengsel en meng goed. Is het nog niet plakkerig genoeg? Voeg dan nog wat ahornsiroop en vanille-extract of zonnebloemolie toe.
     
  5. Schep het mengsel op de bakplaat en zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten goed om en houd een oogje op de granola. Hij kan aan het einde heel snel gaan!
     
  6. Laat de granola even afkoelen en schep de (verkruimelde) pepernoten door de granola. In een afgesloten pot blijft de granola zeker een week vers.
     
  7. Serveer de granola met yoghurt of kwark en vers fruit zoals sinaasappel of mandarijn.

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.