kraamfudge kraamtaart

Een aanrader voor babyshowers en geboortes. Deze fudge is de perfecte kraamtaart én onwijs lekker.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor de fudge:

  • Pure chocolade (72%) – 350 gram
  • Gecondenseerde melk – 1 blikje
  • Ongezouten roomboter – 30 gram
  • Gemengde noten – 150 gram
  • Snufje zout

Dit heb je nodig voor de topping:

  • Witte chocolade – 175 gram
  • Ongezouten roomboter – 20 gram
  • Room (plantaardig) – klein scheutje
  • Muisjes
     

Bereiding

  1. Hak de noten voor de fudge grof.
     
  2. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zet een kom of nog een tweede pan bovenop het pannetje en smelt hierin de pure chocolade samen met de boter en een snufje zout.
    Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de gecondenseerde melk en de noten toe. Meng goed door.
     
  3. Doe de chocolademassa in een met bakpapier bekleed bakblik of ovenschaal en laat tien minuten opstijven in de koelkast.
    Ondertussen maak je de topping door de witte chocolade, roomboter en een klein scheutje room op dezelfde manier te smelten als de pure chocolade.
    Haal de fudge uit de koelkast, verdeel de witte chocoladesaus erover en bestrooi ruim met muisjes.
     
  4. Zet de fudge voor een uur in de vriezer. Daarna is hij voldoende opgestijfd om aan te snijden. Je kraamvisite wordt hier sowieso heel blij van!


Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

More content below the advertising

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.