mexicaanse quinoa eenpansgerecht

Simpel, lekker en weinig afwas. Met dit Mexicaanse gerecht zit je al snel goed.

Ingrediënten:

  • 150 gram Quinoa
  • ½ blokje groentebouillon + 300 ml gekookt water
  • 400 gram zwarte bonen (groot blik)
  • 150 gram mais (klein blik)
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 2 tl gemalen komijnzaad (Djintan)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 avocado

Optioneel toevoegen: limoen en zure room
 

More content below the advertising

Bereidingswijze (30 minuten):

  1. Begin met het snijden van de ui en de paprika. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers of snijd fijn.
     
  2. Zet vervolgens een hapjespan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin eerst de ui zacht en voeg vervolgens de knoflook toe. Na 2 minuten voeg je de kruidenmix toe met een klein scheutje water. Roer goed door. Het geheel begint nu lekker te ruiken! Voeg vervolgens ook de paprika toe en roer nogmaals goed door.
     
  3. Kook ca. 300 ml water. Doe de bouillon in een maatbeker en schenk hier hier gekookte water over. Roer goed door.
     
  4. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe aan de groente. Roer weer goed door. Voeg nu ook de Quinoa samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en laat dan zachtjes doorpruttelen.
     
  5. Na ongeveer 15 minuten begint de Quinoa langzaam te garen en voeg je de bonen en de mais toe. Laat nu nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Het vocht wordt opgenomen door de Quinoa waardoor het kan zijn dan je wat extra water moet toevoegen als het geheel te droog wordt.
     
  6. Proef nu of de Quinoa gaar is. Hij moet zacht van structuur aanvoelen en niet te korrelig zijn.

Serveer het gerecht met avocado en eventueel een schijfje limoen en zure room.

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.