Soms wil het maar niet lukken om een lekker zacht eitje te koken. Of snak je juist naar een hard ei, maar ben je te snel met pellen. Gelukkig kun je met de juiste temperatuur het perfecte ei maken. Lekker voor aan het paasontbijt, morgenochtend.
Lees verder onder de advertentie
De Amerikaanse chefkok J. Kenji Lopez-Alt legt in zijn kookboek ‘Food Lab: Better Home Cooking Through Science’ uit dat het allemaal draait om de juiste temperatuur. Voor een stevig ei is 82 °C de beste temperatuur. Maar om een lekker zacht ei te krijgen moet de temperatuur juist 77 °C zijn.
Om het perfecte ei te krijgen geeft de Amerikaanse chefkok ook nog een handig tip mee: ‘Breng het water aan de kook. Laat de eieren zachtjes in het water zakken en laat ze zo’n 30 seconden in het hete water liggen. Voeg vervolgens ijs toe om de temperatuur van het water te laten dalen. Daarna moet je het water weer laten koken. Laat de eieren zo ongeveer 11 minuten in het water liggen bij een temperatuur van 88 °C.
Wij begrijpen dat als je even snel een eitje wil koken, dit nogal veel tijd rooft. Daarom hebben wij een ander, fijn hulpmiddel voor je gevonden. Zie je in een oogopslag hoe je jouw favoriete ei klaarmaakt.
Melissa Pieters (33) is getrouwd met Bilal (34), moeder van drie jonge kinderen (9, 6 en 2), influencer (@melisspieters op Instagram) en een bekeerde moslima. Hoe vliegt zij de decembermaand aan?
Het worden bijzondere feestdagen voor Anne-Marie Rozing en vriendin Laura. Ze vieren voor het eerst kerst met hun zoontje Jules in hun midden. En die knusse kerstdagen gaan niet voorbij zonder leuke tradities. Wij spraken Anne-Marie over de kerstplannen met baby Jules.
Het is de baby zelf niet aan te rekenen, maar zo’n pasgeborene haalt wel je hele leven overhoop, inclusief je vriendschappen. Welke het overleven en welke sneuvelen, dat is van tevoren niet te voorspellen. Dat weet journalist Laurien als geen ander.
Een Huis Vol is terug, dat betekent de hele kerstvakantie weer genieten van de chaos van de families Lopez, Bal, Bakcha en Blom. Vinden we heerlijk, want dan valt ons eigen huishouden opeens wel mee.
Geen zin om voor de hele bubs te cateren of te bemiddelen in politieke discussies: er zijn genoeg redenen om kerst een keertje te ontvluchten. Dat lukt de een beter dan de ander, weet Hester Zitvast. Want niet iedereen is bestand tegen smeekbedes van de familie.
December is de maand van lichtjes, gezelligheid en collectieve teleurstelling over het kerstpakket. Tenminste, dat blijkt uit het Instagram-algoritme waarin ik beland ben.