In samenwerking met Kek Mama

Barbecueën op de camping? Zó doe je dat

13.07.2021 13:08

Nederlanders vieren dit jaar massaal vakantie in eigen land, Kamperen is groot favoriet, en daarbij wordt heel wat afgegrild op de camping. Maar in je tent of caravan heb je natuurlijk niet alle gemakken van thuis. Met deze tips en recepten maak je op de camping eenvoudig een heerlijke barbecue klaar. 
 

Allereerst wil je barbecueën op vuur of kolen, check dan of dit mag. Op veel campings zijn tegenwoordig namelijk alleen gas- en elektriciteitsbarbecues toegestaan. 

Je hoeft natuurlijk niet al je barbecuegereedschap mee op vakantie te nemen, naar vergeet naast de barbecue vooral geen tang, een goed mes en wat extra bakjes of kommetjes. Daarmee zit je al gebakken. Ook handig op de boodschappenlijst (voor op bestemming of thuis): olijfolie, zout en peperm houtskool, aanmaakblokjes en een keukenrol. 

Grillfestijn

Snelle en lekkere gerechten voor op de barbecue, dat is wat je wilt op de camping. Met een goed stuk (vegetarisch) vlees, een salade, stokbrood en dips kom je al een heel eind. Maar ook op de camping kun je in een handomdraai culinaire hoogstandjes bereiden. 

Ga bijvoorbeeld voor een echte klassieker met deze o zo smakelijke cheeseburger, gemaakt met de mc2 Burger van De Vegetarische Slager. De frisse basilicum-tomaat barbecuesaus geeft de burger een extra zomerse touch en hij staat in een klein halfuurtje op de campingtafel. Benieuwd? Check het recept hier.

 

Snelle, eenvoudige barbecue

Neem je liever nog een duik in het zwembad in plaats van uitgebreid te kokkerellen? Het ‘nieuwe vleesch’ van De Vegetarische Slager leent zich ook perfect voor een eenvoudige barbecue. Maak de vegan Bofkipburger of Ereburger af met een smeuïg sausje. Een frisse (vegan) citroen- of avocadomayonaise maakt de boel helemaal af.

Nog iets lekkers toe van de barbecue? Grill dan watermeloen of ananas, of verwarm een typisch Nederlandse stroopwafel in aluminiumfolie voor een zoete lekkernij bij de koffie. 

Meer vegetarische barbecuerecepten

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke barbecue-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende barbecue. Beleef zelf dat een avondje grillen op de camping minstens zo lekker en gezellig is met het nieuwe vleesch. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief