7x heerlijke fruitsnacks die je zelf kunt maken

17.06.2020 13:02
fruitsnacks Beeld: Shutterstock

Fruit zit vol vitaminen, is lekker fris en je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk maar naar deze fruitsnacks die je heel makkelijk zelf maakt.

Watermeloenijsjes

Het lijken ijsjes, deze schattige watermeloenen op een stokje, maar ze zijn het niet – maar ze zijn wel net zo dorstlessend.  

 

Bloemen

Mocht je kind geen fan zijn van fruit, volg dan de tip van deze moeder en maak mooie bloemen van stukjes sinaasappel, druiven, appel en wat je nog meer hebt liggen. En leg er stiekem wat groenten bij zoals komkommer.

 

Chocoberries

Puur, melk of wit: maakt niet uit in welke gesmolten chocolade je je aardbeien dipt, de kunst is om te wachten tot ze gestold zijn. En je kunt ze natuurlijk nóg lekkerder maken door er wat nootjes op te strooien.  

 

Lees ook:
Kim Kötter doet de ‘Fruit Snack Challenge’ met haar kinderen (en dít is het resultaat) >

 

Fruitspies

Deze klassieker kun je maken met al het fruit dat je hebt liggen. Vraag je kind om de boel op een stokje te rijgen, leg ze mooi op een schaal en klaar ben je. 

 

Turtles

Zo simpel, maar zo schattig. En supergezond. 

 

Alfabet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our kind of weekend breakfast ? #fruitletters #weekendbreakfast #funfood

Een bericht gedeeld door insidestore (@insidestoreldn) op

Het is even een werkje, maar leuk om samen met je kind te doen: met lettervormpjes steek je het hele alfabet (of alleen jullie namen) uit verschillende stuks fruit. Van wat overblijft maak je een lekkere fruitsalade.

 

Kunstwerk

Is het geen plaatje? En je maakt dit fruithapje in een handomdraai: snijd een banaan in de lengte door midden en versier ‘m met klein fruit. Om ervoor te zorgen dat het blijft plakken, smeer je er eerst bijvoorbeeld een laagje chocopasta op. Wedden dat je kind hiervan smult?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >