7x heerlijke bbq-recepten (waar kinderen ook van smullen)

03.05.2020 09:02
bbq-recepten kinderen van smullen Beeld: Shutterstock

Een stralend zonnetje en warme temperaturen: dat vraagt om een avondje barbecueën. Wij verzamelden een aantal gerechten waarbij iedereen in het gezin z’n vingers (letterlijk) aflikt. Smakelijk!

Kipspiesjes

Kip, abrikozen en jam: een combinatie waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar zodra je deze spiesjes geproefd hebt, ga je ze vaker maken. En moeilijk is het niet, kijk maar.
 

Cheese-steak sandwich

Als je dan toch naar de slager gaat, neem meteen een lekker stukje entrecote mee. Deze cheesesteak sandwich mag namelijk niet ontbreken – en je kind voelt zich alsof-ie bij McDonald’s is. 

 

Mexicaanse empanadas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RECEPT NU ONLINE! Aankomend weekend kunnen we weer mooi bbq’en, want het zonnetje blijft nog even schijnen?De Mexicaanse empanadas met gehakt staan nu online! Een makkelijke snack die je op de bbq of eventueel in de oven kan maken. Lekker als middagsnackje met een goed glas wijn of een lekker koud biertje, want daar is het weekend voor toch! Benieuwd naar het recept? Check de link in bio ? laatst geplaatste recept. ☀ #empanadas #empanadasrecept #recept #bbqrecepten #empanadasmetgehakt #gehaktempanadas #mexicaans #bbq #kamado #blackbastard #bbqlovers #bbqen #foodie #kamadocooking #kamadoclub #kamadogrill #grillen #grillmasters #grilltime #bbqhapje #bbqsnack #snack #hapje #foodstagram #weekend #quarantaine #grill #greenegg #sharethebbqlove #firecooking

Een bericht gedeeld door Buuf&Buuf • receptensite (@buufenbuuf) op

Klein maar fijn, deze empanadas met gehakt en paprika. Ideaal om als snack te eten voordat het echte bbq-diner gaat beginnen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >

 

Gevuld eitje

Ja, ook een eitje kan je gemakkelijk (na het koken) bereiden op de barbecue. Hier lees je hoe je deze kleurbommetjes op je bord krijgt (en voor de kleintjes laat je de pittige saus gewoon even achterwege).

 

Flammkuchen

Van een pizza wordt ieder kind happy, toch? Met de barbecue maak je een variant erop, die minstens zo lekker is: flammkuchen. Dun en krokant en belegd met al het lekkers dat je kind normaal gesproken op z’n pizza gooit. Wedden dat hij het verschil niet merkt?
 

Broodjes met kruiden

Echt zo’n lekker bijgerecht waar je van blijft eten. Je maakt de broodjes gemakkelijk met wat zelfrijzend bakmeel, yoghurt, gesmolten roomboter, knoflook en groene kruiden. Zet een pizzasteen op je barbecue, leg je broodjes erop en dan komt het moeilijkste: wachten tot ze klaar zijn.

Het volledige recept vind je hier.

 

Oreo brownie taart

Een heerlijk bbq-avondje moet je natuurlijk wel in stijl afsluiten met een lekker dessert. En van deze topper word je zeker weten blij – en je kind al helemaal. 

 

Lees ook: Barbecueën met kinderen: zo doe je dat veilig (en lekker) >