7x de leukste cafés voor kinderen

09.07.2019 13:24
kindvriendelijke cafés Beeld: Shutterstock

Jij en je vriendin genieten van een koffie, jullie kroost vermaakt zich in de speelhoek: hoppa, middag geslaagd. Daarom dit fijne lijstje van de leukste kindercafés van ons land.

Dinky’s Kindercafé – Assendelft

Een Legtofael, poppenhuis, speelhoek, tekentafel, glijbanen… afijn, je kind verveelt zich hier absoluut niet. Gaat babybroer- of zus ook mee? Die leg je lekker op de speciale foam matten in de grondbox en leeft zich uit op de voel- en ontdekkingswand. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een babymassage en kinderyoga.

Adres: Industrieweg 10, Assendelft

 

Blender – Amsterdam

Een heerlijk, ruim café in Amsterdam, waar je kind heerlijk vrij kan rondrennen. Er zijn twee glijbanen, een klimrek, een speeltafel en een voetbaltafel. Het café heeft een speciale menukaart voor kinderen en kom je op zaterdag, dan is er een kinderkapper aanwezig. Oh, en ze organiseren ook nog eens de leukste verjaardagspartijtjes en danslessen en knutselworkshops. Kindvriendelijker kan bijna niet.

Adres: Ruysdaelstraat 9-11-13, Amsterdam

 

WAAR Kindercafé – Arnhem

Ga je een dagje naar Arnhem met je kind? Stap dan ook even binnen bij Kindercafé WAAR. Terwijl jij geniet van een cappuccino, kan je kind z’n energie kwijt in het afgeschermde kindergedeelte met allerlei speelgoed. Ben je er op de laatste zondag van de maand, dan kan hij meedoen aan leuke kinderworkshops.

Adres: Brouwersplein 11, Arnhem

 

Lees ook:
Snijden, grillen, bakken: dit zijn de leukste kinderkookcafés >

 

Speelsgoed Kindercafé – Leek

Oppassen geblazen, want reken maar dat je bij dit kindercafé niet alleen een latte en een limonade bestelt. Het kindercafé bevindt zich namelijk in een speelgoedwinkel. Dus wie weet scoor je wat leuks voor de verjaardag van je kind of de feestdagen, terwijl hij een toren van vier meter hoog in de winkel beklimt.

Adres: Samuel Leviestraat 51, Leek

 

Kindercafé ’t Lokaaltje – Middelburg

Geen zin in ingewikkelde broodjes met zalm of avocado, maar gewoon een boterham met pindakaas of chocopasta bestellen voor je kind? Dat kan bij dit leuke kindercafé in Middelburg. Ook kun je er terecht voor kinderkleding (tot 4 jaar), accessoires, lampen en boekjes. En bestel je een plakje cake, dan mag je kind hier die zelf versieren.

Adres: Sint Janstraat 62, Middelburg

 

Ver van Hier – Rotterdam

Een café en kinderboekenwinkel in één. Dat wordt dus gezellig voorlezen terwijl je geniet van de lekkerste dingen op de ontbijt- of lunchkaart. Maar een lekker stuk taart of homemade koekjes zijn er natuurlijk ook. Kinderen kunnen voor 1 euro zelf hun boterham beleggen met nutella, appelstroop, schuddebuikjes of een plakje kaas.

 

Tof Koekie – Den Bosch

Niet alleen de naam is leuk, ook de insteek: in dit café zijn kinderen echt méér dan welkom. Want als hij het voor gezien houdt in de speelhoek, mag hij lekker rondlopen en met krijtjes op de muur tekenen. Welk kind wil dat niet? Voor de jongsten is er een speciale speelhoek. Ondertussen geniet jij van koffie, thee, een smoothie of wijntje (want ja, die hebben ze ook).

Adres: Achter het Stadhuis 16a , Den Bosch

 

Op zoek naar meer kindvriendelijke horecagelegenheden? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >