6x lekkere pannenkoekenrestaurants in Amsterdam

29.01.2021 07:00
pannenkoekenrestaurants Amsterdam Beeld: Shutterstock

Dagje Amsterdam met je kinderen? Na een bezoek aan de Dam en een rondvaart door de grachten zijn deze lekkere pannenkoekenrestaurants precies wat jij wil.

Tip: door de coronamaatregelen is een reservering verplicht. Ook zijn bepaalde voorzieningen mogelijk nog gesloten en kinderactiviteiten aangepast. Check hiervoor altijd de website voor vertrek.
 

The Pancake Bakery

Dit oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam is gevestigd in een prachtig pakhuis aan de Prinsengracht – lekker centraal dus – en je kunt er ook allerlei andere lekkere dingen eten. Al moet je hier eigenlijk wel voor een echte pannenkoek gaan, al is het maar omdat ze ook internationale varianten op de kaart hebben staan: een Griekse pannenkoek, een Thaise of zelfs een Groenlandse.
Adres: Prinsengracht 191, Amsterdam
 

Carrousel

Niet alleen lekker, ook extra sfeervol: je eet hier namelijk je pannenkoeken rondom een heuse draaimolen. Ook een fijn adres voor poffertjes, wafels en smeuïge hamburgers.
Adres: Randwijkplantsoen 1, Amsterdam

 

Lees ook:
Lijstje: de beste tips en uitjes in Amsterdam >

 

Boerderij Meerzicht

Hét adres voor als je een mooie wandeling hebt gemaakt in het Amsterdamse Bos. Geniet op het fijne terras of zie door de open keuken hoe je pannenkoek wordt gemaakt.
Adres: Koenenkade 56, Amsterdam

De Pannenkoekenboot

Amsterdam wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Dus waarom zou je de stad niet vanaf het water bekijken? Aan boord van de Pannenkoekenboot eet je ondertussen de lekkerste pannenkoeken – zoveel als je er op krijgt. Kinderen mogen ‘m zelf versieren en onderweg spelen in de ballenbak.  
Adres: Ms. van Riemsdijkweg (t/o 41), Amsterdam

 

Upstairs

Let op je hoofd, want hier stap je binnen in het kleinste pannenkoekenrestaurant van Europa. Via een steile trap kom je in het leuke mini-restaurant met theepotjes aan de muur, waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten met de lekkerste biologische streekproducten. Aanvallen maar!
Adres: Grimburgwal 2, Amsterdam

 

De Hop 2.0.

Voor jou een pannenkoek met appel, ananas, rozijnen en rum en voor je bloedjes één met snoepjes of chocopasta: hier weten ze wel hoe ze finger-licking-pannenkoeken moeten bakken. Opeten doe je op het fijne terras aan het water en daarna bezoek je de stadsboerderij en speeltuin in het Amstelpark: de dag is geslaagd.
Adres: Amstelpark 12, Amsterdam

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >