In samenwerking met Kek Mama

6 x de beste tips voor een makkelijke en lekkere ontbijtroutine

27.09.2020 09:37
beste tips ontbijtroutine

Even een momentje samen aan tafel, tijd voor een evenwichtig ontbijt en rustig op adem komen voordat de drukke dag begint. Ontbijten is hartstikke goed voor het hele gezin. Toch kan het soms best hectisch of onmogelijk zijn. Deze tips geven rust en dus ruimte voor een lekker, gezond en gezellig familieontbijt.

1.      Voorbereiding

Te weinig tijd in de ochtend? Dek dan de ontbijttafel de avond van tevoren. Zo is het ’s ochtends ook voor jou een kwestie van ijskast open, aanschuiven en eten. Maak het aantrekkelijk: versier de tafel heel eenvoudig met gekleurde servetten en geef ieder kind een bordje met zijn of haar eigen superheld of stripfiguur.

 

2.      Opstaan!

Ja, het is een hele opgave, zeker in de herfst, maar een halfuur eerder opstaan scheelt vaak behoorlijk wat stress. Als je geluk hebt, ligt je kind dan nog op één oor, zodat je in alle rust jezelf klaar voor de dag kunt maken en misschien zelfs nog een beetje me-time hebt met die heerlijke cappuccino.

3.      Kinderen kiezen zelf

Wat is er leuker en lekkerder voor kinderen dan zélf kiezen? Zo krijg je minder tegenstand of gesputter tijdens het opeten. Kellogg’s liet ontbijtgranen ontwerpen door kinderen voor kinderen. De marktleider in ontbijtgranen vroeg wat ze wilden in nieuwe ontbijtgranen en alles wat je in W.K Kellogg by Kids vindt is het antwoord: leuke vormen zoals hoepels, sterren en bolletjes op basis van verschillende vruchten en groenten, geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en geen toegevoegde suikers*.  En wat denk je?  Maar liefst 95% van de Nederlandse testers zou de W.K Kellogg by Kids waarschijnlijk tot zeker wel aanbevelen.**

4.      Maak het makkelijk

Bewaar het kokkerellen voor de avond. Ontbijten zonder stress kan gewoon snel en makkelijk. Een combinatie van ontbijtgranen, fruit en zuivelproducten is hier ideaal voor. Is het toch wat te snel op? Zet er dan bijvoorbeeld een gehalveerde kiwi in een eierdopje bij, om zelf uit te lepelen. Lekker snel gepiept voor jou, goed voor de motoriek van de kinderen en zo zijn ze lekker bezig als jij de trommels vult.

5.      Goed ontbijt: een must dus

Je kind maakt lange nachten. Daarom is het ‘s ochtends belangrijk om zijn energie weer aan te vullen om de rest van de dag te kunnen spelen en zich goed te kunnen concentreren bij het leren. Ook krijgt je kind tijdens het ontbijt belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Een verantwoord ontbijt voorkomt bovendien dat je kind op een later moment ongezonde dingen gaat snacken. Kortom, een goed ontbijt is belangrijk. En gewoon lekker.

 

6.      Goed ontbijt, Goed doel

Wil jij er zeker van zijn dat je kind verantwoord, maar ook lekker ontbijt? Nederlandse ouders en kinderen probeerden W.K Kellogg by Kids uit. Dit is een verantwoord ontbijtgranensoort op basis van heerlijke vruchten en groenten, zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen, zonder zoetstoffen, rijk aan vezels en veganistisch. Een leuk en lekker product dat kinderen zelf hebben ontworpen én dat je de kans geeft om je steentje bij te dragen aan het goede doel. Koop W.K Kellogg by Kids ontbijtgranen en schenk automatisch 10 cent per aangekochte verpakking   aan de financiering van projecten die duurzame landbouw ondersteunen en ontbijt bieden aan mensen in nood.

Eet smakelijk

Meer weten over dit lekkere kinderontbijt? Lees het hier. 

 

*Bevat van nature aanwezige suikers

.* * Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl. 102 ouders met kinderen hebben hun mening gedeeld over W.K Kellogg by Kids. Aug 2020

TM, ®, © 2020 KELLOGG Company. All rights reserved.