5x verrukkelijke (en oogstrelende) hapjes voor een babyshower

02.05.2019 11:35
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Is je zus of vriendin zwanger en organiseer je voor haar een babyshower? Dan mag wat lekkers natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben een paar verrukkelijke hapjes voor je verzameld: reken maar dat die schaal in no time leeg is.

Cupcakes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Babyshower gebak

Een bericht gedeeld door Babyshower (@babyshowernu) op

Gemakkelijk te maken en ze zien er schattig uit: babyshower-cupcakes. Bak een reeks muffins en snijd cirkels uit twee verschillende kleuren marsepein. Het handigste is om hiervoor een snijring te gebruiken, maar heb je die niet, dan voldoet een klein kopje of een ander rond object natuurlijk ook.

De cirkels ‘lijm’ je vast op elkaar en bevestig je op de cupcake met een mengsel van poedersuiker en water (een paar druppels, zodat de poedersuiker gelei-achtig wordt). De laatste stap: koop wat mooie babyversiering, leg die op de cupcakes en klaar ben je.

 

Taart

Taart doet het natuurlijk altijd goed. Bovendien ben je dan meteen klaar voor alle gasten, vooral handig met een grote groep. Wil je ‘m zelf maken, dan moet je het bakken wel aardig onder de knie hebben en de taart netjes kunnen afwerken.

Ga je liever voor zekerheid, dan bestel je ‘m online of bij een banketbakker. Laat je fantasie de vrije loop en overleg met de bakker over decoratie en kleuren. Weet je nog niet of de zwangere een jongen of meisje krijgt? Dan kies je voor de gender reveal cake

 

Lees ook:
Lollige video: dit gebeurt er als mannen een babyshower organiseren >

 

Kraam eclairs

Voor als je het klein en simpel wilt houden. Het enige wat je hoeft te kopen zijn lange vingers, witte chocolade en blauwe of roze muisjes (of een mix, als het geslacht van de kleine nog een verrassing is). Smelt de chocolade au bain marie – boven een pannetje heet water – of in de magnetron en smeer die met een lepel of kwastje over de lange vingers. Dip elke vinger in de muisjes en laat stollen. 
Recept: Brenda Kookt.

 

Geboortecake

Ben je niet zo’n baktalent, maar wil je wel zelf iets lekkers maken? Een cake bakken kan iedereen, en in een mum van tijd tover je die om in een babyshower-cake.

Check hier het recept voor de cake en laat ‘m na het bakken goed afkoelen. Smelt daarna chocolade au bain marie, strijk die over de bovenkant van de cake en verdeel er muisjes (of welk ander soort geboorte-decoratie dan ook) overheen: een kind kan de was doen.
Recept: Easy Daily Food

 

Popcakes

Heb je alle tijd en ben je een beetje creatief, dan zijn deze popcakes een lekker en feestelijk hapje voor een babyshower. Werk wel secuur, want des te netter ze zijn afgewerkt, des te mooier ze natuurlijk worden. Check de video hoe je te werk gaat: het vergt wat geduld, maar hé, dan heb je wel wat. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >