5x de leukste wijnfestivals van 2019

13.05.2019 18:45
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Donker en vol of juist lekker zoet: een vino gaat er altijd wel in. Ook dit jaar kun je weer nippen van de lekkerste wijntjes op verschillende festivals. Wij zetten de leukste wijnfestivals voor je op een rij.

Bacchus – Amsterdam

Met meer dan 300 soorten wijnen is hier voor ieder wat wils. Op een prachtige locatie – het Amsterdamse Bos – is het hier twee lange weekenden één groot feest, mede dankzij de DJ’s die je laten genieten van hip hop, house en jaren ’80 hits.

Wanneer:     7 t/m 10 juni & 14 t/m 16 juni

 

Zeeuws Wijnfeest – Zeeland

Ideaal: vanuit verschillende plaatsen op Schouwen-Duiveland neem je gratis de Wijnbus naar dit festival. Eenmaal op het terrein geniet je van de lekkerste wijnen en kun je meedoen aan een wijnproeverij. Ook voor kinderen een leuk festival: zij vermaken zich op een springkussen, bij de selfiespot of de suikerspinnenkraam.

Wanneer:     2 & 3 augustus

 

Lees ook:
8 momenten waarop je wel wijn kunt gebruiken >

RYPP Wijnfestival ’19 – Rotterdam

Hier kun je drie dagen lang van ’s middags tot ’s avonds laat genieten van verrukkelijke wijnen en de lekkerste hapjes. Ook de locatie mag er zijn: aan de voet van de Erasmusbrug, op en rond het Drijvend Paviljoen. Meer weten over wijn? Dan volg je een masterclass bij een sommelier.

Wanneer:   31 mei t/m 2 juni

 

Wijnfestival – Chateau voor Buren

Dat ook Nederland uitstekend wijn kan maken, blijkt wel op dit festival in Gelderland. Naast de vele internationale wijnen die je hier kunt proeven, staat het feestje in het teken van de ‘Week van de Nederlandse wijn’. Voor 10 euro ontvang je een speciaal ontworpen wijnglas waarmee je langs verschillende stands kunt gaan en lekker kunt proeven. Natuurlijk zijn er ook genoeg culinaire hapjes en draait er fijne muziek.

Wanneer:   25 augustus

 

Wijnfestival – Groningen

Een Italiaanse of Franse wijn, of liever één uit Portugal proberen? Op het Wijnfestival Groningen, dat plaatsvindt in de Der Aa-kerk, kun je soorten proeven uit alle windstreken. Handig: bij aanschaf van een ticket krijg je meteen vier muntjes die je kunt inwisselen.

Wanneer:   4 t/m 6 oktober
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >