5x de leukste pannenkoekenrestaurants in Utrecht

24.09.2019 11:58
pannenkoekenrestaurant Utrecht Beeld: Shutterstock

Een dagje Utrecht met kinderen sluit je natuurlijk het allerlekkerst af in een pannenkoekenrestaurant. De vijf leukste op een rijtje.

1. De Oude Muntkelder

Middenin de stad, aan de Oude Gracht, kun je in een oude werfkelder kiezen uit wel meer dan tachtig pannenkoeken. Een auto- of zeerover pannenkoek, bijvoorbeeld, en nog fijner: talloze hartige varianten voor de ouders. Er is trouwens met 180 zitplaatsen plek zat, en bij mooi weer kun je aan de gracht eten.

 

2. Anafora Parkrestaurant

Het ligt even buiten het centrum, maar ín het Máximapark en het oogt als een theehuis uit een sprookje. Bij Anafora is het extra lekker eten na een bezoek aan de naastgelegen Bosspeeltuin, en het restaurant heeft nog een duurzaam tintje ook.

 

Lees ook:
23x de leukste pannenkoekenrestaurants voor kinderen >

 

3. Landhuis in de Stad

De naam zegt het al: aan het randje van Park Oog in Al ligt een heerlijk landhuis, waar je de hele dag terecht kunt voor Amerikaanse pannenkoeken, tosti’s en ander kindvriendelijk eten. Er is gelegenheid genoeg om te spelen, en in het weekend komt regelmatig een verhalenverteller langs. Trouwens, op woensdag eten kinderen tot twaalf jaar er een driegangenmenu voor € 7,50.

 

4. Guusjes

Wanneer de open haard weer aan kan, is het bij Guusje extra gezellig. In dit knusse eetcafé barst het van de spelletjes, én pannenkoeken. Met een knisperend vuur op de achtergrond alles wat je nodig hebt in de herfst. O, en die pasta Popeye misschien, die ook op het menu staat.

 

5. Theehuis Rhijnauwen

Oké, we hebben een beetje gesmokkeld. Theehuis Rhijnauwen ligt eigenlijk net buiten Utrecht, in Bunnik. Maar wel middenin het bos, aan het water, en dat willen we je niet onthouden. Hun biologische pannenkoeken zijn indien gewenst ook eiwit-, gluten-, en/of melkvrij te krijgen, en dan die heerlijke speeltuin buiten…

 

Meer tips voor uitjes? Volg ons op Facebook.