Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Een dagje naar de stad met je kind én lekker eten? Dan is een bezoek aan een foodhal de perfecte combi. Wij zetten de leukste foodhallen voor je op een rij.

1. De Foodhallen - Amsterdam

de leukste foodhallen met kinderen

Article continues after the ad

Pizza’s, hamburgers, vegetarische hapjes en sushi: bij de Foodhallen in Amsterdam is er voor ieder wat wils. Je kunt er alleen ter plekke eten – bij twintig lekkere restaurantjes – en geen eten meenemen. Extra leuk: op woensdagen worden er voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals voorlezen en knutselen.

 

2. Foodhall Mout – Hilversum

de leukste foodhallen met kinderen

Bij Mout, een oude bioscoop die is omgetoverd tot foodhall, kun je uit elke windstreek wat lekkers eten. Hun slogan is niets voor niets: ‘Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York, alle keukens zijn aanwezig.’ Kom maar door dus, met die lekkere pasta’s, steaks en dim sum.

 

Lees ook:
15x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland >

 

3. FoodDock – Deventer

de leukste foodhallen met kinderen

Dit is de eerste foodhall van Oost-Nederland en je vindt ‘m in een oude zwarte silo in het Havenkwartier van Deventer. Je eet er de lekkerste hotdogs bij Hieper de Pieper, een echte Engelse pie bij de Pub Grub en voor Turkse köfte ben je aan het juiste adres bij Antepia. Handig: met een speciaal arrangement kun je eerst eten bij FoodDock en daarna door naar de bioscoop om de hoek.

 

4. Markthal – Rotterdam

de leukste foodhallen met kinderen

Eén van de bekendste foodhallen vind je in de Markthal van Rotterdam. Er zijn allerlei leuke tentjes waar je een vorkje mee kunt prikken: van vis en vlees tot verse broodjes, pasta’s en groenten. Reken maar dat hier wat lekker tussen zit voor je kinderen. Onze tip: heerlijke churros, een soort gefrituurde deegstengels. De Markthal is trouwens ideaal als je tegelijkertijd boodschappen wil doen, want je vindt er een supermarkt en kunt bij veel tentjes producten kopen.
 

 

5. Minglemush – Den Haag

de leukste foodhallen met kinderen

Terwijl jij lekker aan de bar zit met een portie tapas, vermaakt je kind zich hier in de speelhoek. MingleMush is dus een heel kindvriendelijk restaurant. Je vindt deze foodhal vlak naast het Centraal Station van Den Haag en telt ruim vijftien eettentjes. Van Aziatisch streetfood tot de beste Italiaanse pizza’s en panini’s: dus is je kind uitgespeeld, dan kan hij lekker meesmullen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >