‘Mocht straks toch die ene prins voorbijkomen, dan is Stefan mijn ultieme reboundman geweest’

17.12.2021 09:22
rollebollen na scheiding praten over seks ex nieuwe vriend Beeld: Getty Images

Nina mag dan wel gescheiden zijn van Niels, ze bespreekt rustig haar bedpartners met hem. Zo ook alles wat ze uitspookt met Stefan, die ze vooral voor de seks heeft.

Nina (31), gescheiden, moeder van Evi (3):

“Laatst informeerde mijn ex-man Niels hoeveel mannen ik na hem had gehad. Sinds onze scheiding zijn Niels en ik de beste vrienden. We gaan nog als gezin op vakantie en bespreken alles, zelfs ons huidige seksleven. Daarna vroeg hij naar de bedprestaties van mijn minnaar Stefan: was hij beter tussen de lakens? Lachend zei ik: ‘Oké, wil je een eerlijk of een politiek correct antwoord?’

Nee, Stefan is niet per se beter dan Niels, maar wel anders. Hij is vrijer en hitsiger. Niels had een libido van een pandabeer – die moet je ook dwingen om seks te hebben. Als ik Niels probeerde te verleiden, zei hij rustig: ‘Nee dank je, ik kijk nu voetbal.’ Trok ik voor Niels een rood lingeriesetje aan, dan keek hij misprijzend: zonde van je geld, het gaat toch weer uit. Hij werd er niet warm of koud van. Terwijl Stefan het allemaal even geweldig vindt. Ik hoef hem nooit te pushen.

Uit elkaar

Zes jaar hebben Niels en ik erover gedaan om onze dochter te krijgen. Maar toen Evi er eenmaal was, bleek dat wij samen allang geen toekomst meer hadden. Heel gek misschien. In de jaren dat we zo druk waren met zwanger worden lag mijn focus volledig op dat proces. Waarschijnlijk heb ik niet willen zien dat Niels en ik ondertussen uit elkaar waren gegroeid. We hadden geen heftige ruzies, maar we deelden ook niet veel. Seks was puur gericht op zwanger worden, het was allang geen liefde bedrijven meer. We zoenden zelfs nog amper. Dat alles besefte ik pas na de komst van Evi. Ik was dolblij met haar, maar voelde me tegelijkertijd een zielig hoopje ellende. Ik was zo down.

Achteraf gezien had ik het hele pretpakket dat hieraan bijdroeg: eerst voor een goede eisprong jarenlang hormonen spuiten die mijn humeur negatief beïnvloedden, daarna de teleurstellingen van alle misgelopen zwangerschappen, gevolgd door een traumatische bevalling en ook nog een postnatale depressie. Aan Niels had ik geen enkele steun. We konden elkaar op het emotionele vlak niet meer vinden. We probeerden het nog met een ‘goedmaakvakantie’, maar kwamen niet tot elkaar. Dus besloten we gezamenlijk en in goede harmonie om een punt achter onze relatie te zetten.

“We gunden elkaar een beter leven, apart van elkaar.”

De reacties op onze breuk waren niet mis. Mensen vinden er wat van als je een baby van acht maanden hebt en uit elkaar gaat. Vrienden, familieleden, kennissen, die ook allemaal op de hoogte waren van onze vruchtbaarheidsproblemen, spraken er zelfs schande van. Wat deden we Evi aan? Nou, liever nu dan over zes jaar, zeiden we dan. Ik ben zelf kind van gescheiden ouders en weet hoe erg het was om dagelijks in ruzies te zitten. Zelfs zoveel jaar later haten ze elkaar nog. Dat hebben Niels en ik totaal niet. Natuurlijk was er verdriet bij ons allebei, maar we gunden elkaar een beter leven, apart van elkaar.

Klik in de slaapkamer

Meteen ging ik op zoek naar een nieuwe man. Ik vond mezelf veel te jong om de rest van mijn leven single te blijven en heb nog een kinderwens. Daarom ging ik op Tinder en de 27-jarige Stefan was een van de eersten die met me in contact kwam. Hij had een mooie kop, met felblauwe ogen. We spraken eerst buiten af en daarna twee keer bij hem. Pas op de derde date hadden we seks. Daar ben ik ouderwets in, ik hou niet van onenightstands. Maar het was lastig, want er was vanaf de eerste minuut een enorme seksuele aantrekkingskracht tussen ons. Zodra ik hem zie, ben ik in de stemming. Hij heeft een bepaalde blik in zijn ogen waarvan mijn knieën gaan knikken.

Niels kon nog wel eens zeuren over mijn dikke buik, Stefan vindt alles even mooi. Daardoor voel ik me ook heel aantrekkelijk, vrouwelijk en sexy. Stefan is attent, superlief en een goede minnaar. Maar hij is absoluut geen relatiemateriaal, noch is hij geschikt als potentiële vader. Hij is vrij extremistisch in zijn politieke denkbeelden, groot fan van wapens en geweld en kijkt het liefst duistere actiefilms. Allemaal zaken die ik verafschuw. We hebben even een knipperlichtrelatie gehad, maar ik kon niet leven met zijn idiote gedachten. Hem loslaten kan ik echter ook niet. Daarvoor is die waanzinnige klik in de slaapkamer te groot. Ik probeerde het wel. Dan maakte ik het uit, maar na een paar weken appte ik hem al met een smoesje in de hoop dat hij langs zou komen. Uiteraard hapte hij dan meteen.

Lees ook
‘Na mijn scheiding voelde ik me voor het eerst in mijn leven begeerd door een andere man’ >

Datenights

Donderdagavond is mijn datenight. Evi wordt dan opgehaald door Niels en afwisselend op vrijdag of zondag thuisgebracht. Meestal spreek ik af met Stefan. We drinken wat, hebben een uurtje vrij heftige seks en na afloop kijken we een Disneyfilm – wel zo veilig, zonder enig geweld. Aan het eind van de avond gaat Stefan naar huis. Ik wil niet dat hij blijft slapen, anders gaat het te veel op een relatie lijken. Dit is puur voor de lust.

“Na een uur vrij heftige seks kijken we een Disneyfilm.”

Toch verwacht ik dat deze fling met Stefan niet meer zolang zal duren. We kunnen niet eeuwig blijven rotzooien samen. Ik sta open voor een serieuze relatie, swipe nog naar hartenlust op Tinder en zit in een Facebookgroep voor gelijkgestemde singles. Daten vind ik alleen best lastig. Sowieso om me letterlijk en figuurlijk weer bloot te geven aan een ander, dat voelt onwennig. Mijn buik is na de zwangerschap van Evi flink uitgerekt, dat kan me soms best onzeker maken.

En ik ben voorzichtig met afspreken. Ik heb een keer een man gehad die me bijna probeerde te verkrachten en die ik met moeite mijn huis uit heb gekregen. Nu spreek ik of op neutraal terrein af of pas na een volledige screening. Stefan vindt het overigens niet leuk als ik flirt met andere mannen, hij is best een beetje jaloers. Als het aan hem ligt zouden we wel meer hebben dan alleen seks. Hij zou zich wel over onze verschillen heen kunnen zetten. Ik probeer wat meer bij de dag te leven. Zolang we het nog leuk hebben geniet ik ervan en mocht straks toch die ene prins voorbijkomen, dan is Stefan mijn ultieme reboundman geweest.”
Dit artikel staat in Kek Mama 13-2021.

 

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys, inclusief stoute speeltjes, massagekaars, glijmiddel en seksdobbelstenen. Mail naar redactie@kekmama.nl.