Lotte: ‘Van een frigide, koude vrouw ben ik veranderd in een passievolle sekspoes’

03.03.2024 21:05
Dat ging ff mis sekstoy Beeld: Getty Images

Elke zondag vertelt een moeder aan Kek Mama over haar seksleven. Deze week: na een passieloos huwelijk ontdekte Lotte (33, dochter van 4) dankzij haar Tinderverovering Richard (39) hoe leuk het kan zijn in bed.

“Mijn hele huwelijk dacht ik aseksueel te zijn. Ik ben negen jaar samen geweest met Marc. Ik hield van hem, nog steeds, want hij is de vader van mijn dochter, maar onze seks was nooit passioneel.

Aantrekkingskracht

We trouwden en kregen een kind. Niet met het idee ‘we leven nog lang en gelukkig’. Het leven liep gewoon zo. Na onze bruiloft kwam Marc in korte tijd enorm aan door vreetbuien en overmatig cola drinken. Van een slank postuur ging hij naar 130 kilo. Ik vond hem daardoor steeds minder aantrekkelijk. Als hij me knuffelde of aan me frunnikte, gruwelde ik. Doodsbang dat hij meer wilde. Soms mopperde Marc dat het wel weer tijd werd, want ‘al vier maanden geleden’. Dan lag ik passief naast hem en gaf er vrij lusteloos een trek aan.

Een keer bezochten we een seksuoloog. Zij raadde ons aan elkaar te masseren zonder erogene zones aan te raken. Als ik zin kreeg, mochten we daar dan vooral niet aan toegeven. Op die manier zouden we het vuur weer aanwakkeren. Maar er gebeurde niks. ‘Ligt niet aan jou,’ zo stelde ik Marc gerust, ‘ik ben gewoon aseksueel.’ Toen we opgingen voor een baby, deden we het iets vaker. Maar nadat Teuntje was verwekt, stopten we definitief met seks.

Feest

Na de bevalling kreeg ik last van depressieve buien. Ik zocht psychische hulp en ging hard met mezelf aan de slag. Ik werd assertiever en ging meer voor mezelf leven in plaats van altijd voor anderen. Daardoor groeiden Marc en ik uit elkaar. Ik paste niet meer bij de man die hij was en hij viel niet meer op de vrouw die ik was geworden.

Anderhalf jaar geleden besloten we eensgezind dat we beter uit elkaar konden gaan. Marc en ik zijn heel liefdevol gescheiden en hebben dat zelfs gevierd met een scheidingsfeest voor al onze vrienden. Op die manier lieten we weten dat we niemand vroegen om partij te kiezen. Maar het was vooral een cadeau aan onze dochter. Zij mocht er niet onder lijden.

‘Ik wist niet wat me overkwam’

Als vrijgezelle vrouw was Tinder een leuk tijdverdrijf. Mannelijke aandacht lag binnen handbereik. Ik kreeg ineens complimenten over mijn uiterlijk en attente berichtjes. Dat kende ik niet van Marc. Hij vergat mijn verjaardag, onze trouwdag of moederdag. Ik voelde me als alleenstaande moeder met maat 44 ook niet bepaald een godin.

Nu kreeg ik van wildvreemde mannen te horen dat ze me een knappe en mooie vrouw vonden. Gek genoeg wakkerden die berichtjes lustgevoelens bij me aan. En de eerste keer dat ik met een man in bed belandde na mijn scheiding, nota bene een oude bekende, wist ik niet wat me overkwam. Ik vond seks ineens leuk en fijn. Deze man was geen relatiemateriaal, maar seks met hem was echt: maak me gek, sleur me door de kamer en laat me alle hoeken zien. Ik vond het geweldig. Alsof ik een inhaalslag moest maken na zo veel jaren van droogte.

Lees ook: ‘Aangezien mijn man en ik geen seks meer hebben, vrij ik af en toe met een ander’ >

Perfecte match

Op een feestje ontmoette ik Richard. We hadden enorme lol samen, hij heeft sarcastische humor waar ik van hou, maar ook fysiek vond ik hem enorm appetijtelijk. Hij is atletisch gebouwd en zit onder de tatoeages. Na een paar onschuldige dates doken we met elkaar in bed. En daar bleek onze match helemaal perfect. Richard is een zorgzame, attente en niet-egoïstische minnaar. Hij geeft me het gevoel speciaal te zijn. Neemt alle tijd voor mij. Hij kan ook urenlang doorgaan; als hij eenmaal staat, dan blijft hij staan, zeg maar.

We zijn nu een halfjaar samen en maken plannen voor een gezamenlijke toekomst. Op dit moment zien we elkaar nog om het weekend, als Teuntje bij Marc is. Ik wil mijn dochter ’s morgens nog niet met hem confronteren. Ze kent hem wel, vindt hem heel lief. Hij komt in haar weekend ook wel over de vloer en als ze slaapt verricht ik heus nog wel wat hand- en spandiensten op de bank. Maar het voelt nog niet prettig hem hier te laten logeren.

Daardoor gaan we in de weekenden waarin we wel met zijn tweetjes zijn helemaal los. Vier keer op een dag is dan geen uitzondering. Meestal beginnen we nog rustig beneden; we drinken wat, kletsen, teasen elkaar een beetje met stoute opmerkingen tot ik met mijn hand over zijn been kriebel en richting lies ga. Dan verplaatsen we ons al kleding uittrekkend naar de slaapkamer of naar welke plek dan ook in huis. Gedurende de dag hebben we dan nog meerdere keren seks. Al dan niet met lang voorspel.

Spontaan

We zijn best nieuwsgierig naar tantraseks, maar ook vluggertjes zijn fijn met Richard. We vrijen overal; van de douche tot op de keukentafel. Zonder corona zouden we het in de zomer ook vaak buiten hebben gedaan. Met Richard vind ik alles spannend. We gebruiken speeltjes en ik sta open voor vastbinden. Het is nu nog niet nodig, maar als ons seksleven saai wordt, verzinnen we wel weer iets leuks. We zijn alle twee open-minded, maar monogaam. Al zou een trio met een vrouw ons beide superspannend lijken. Dat moet dan wel spontaan gebeuren, we gaan geen advertentie zetten of zo.

Begeerd

Mijn seksleven heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie doorgemaakt. Van een frigide, koude vrouw ben ik veranderd in een passievolle, bijna seksverslaafde sekspoes. Mijn ex weet van Richard en gunt mij deze relatie. Wel vindt hij het lastig te verteren dat ik nu zo’n goed seksleven heb. ‘Het ligt dus toch aan mij’, zei Marc laatst verdrietig. Hij overweegt zelfs een maagverkleining. Toch denk ik dat het niet alleen het fysieke is. Met Richard klopt gewoon alles. Niet alleen in bed, ook erbuiten behandelt hij me als een prinses. Dat zit ’m in kleine dingen. Hij verrast me met een ontbijtje op bed. Houdt de deur open en haalt mijn jas voor me bij de garderobe. En als hij me ziet kust hij me vol passie en liefde. Geen vluchtige zoen op mijn wang, zoals bij Marc. Voor het eerst in mijn leven voel ik me begeerd.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.