Liefde uit het datingcircuit: ‘Hij is de eerste date bij wie ik niet heel hard wegren’

31.03.2023 16:49
liefde uit datingcircuit Beeld: Getty Images

Nadat haar relatie was ingedut en uitgedoofd, ging Annick het datingcircuit in. Daar moest ze eerst haar weg leren vinden.

Annick (37), moeder van Evi (13), Bonnie (9) en Amy (5):

“Begin oktober 2021 heb ik definitief een punt gezet achter mijn relatie met Leon, de vader van mijn jongste dochter Amy. Van de zeven jaar dat we samen waren geweest, hebben we drieënhalf jaar niet aan seks gedaan. Leon had nul libido. Dat kwam door stress, beweerde hij. Maar ook als hij vrij had kon ik hem niet overhalen. Op het laatst wilde hij zelfs niet meer op de bank met elkaar kroelen of kussen. Het maakte me onzeker en het zorgde voor een steeds grotere emotionele verwijdering.

Nu of nooit

Eén keer zette ik hem echt het mes op de keel: het is nu of nooit. Maar die vrijpartij duurde slechts een paar minuten en was een fiasco. Dat ons seksleven niet beter werd, ook al bleef Leon zeggen dat het vanzelf goed zou komen, bevestigde ook de seksuoloog die we in relatietherapie bezochten: ze zag onoverkomelijke verschillen tussen ons.

Ze vroeg me een lijst te maken met dingen die ik waardeerde in een partner. Die had ik zo bij elkaar: ik wilde heel graag iemand die naast me stond, me steunde, stabiel was, ook zijn eigen leven leefde en met wie ik samen kon groeien. Geen van deze eigenschappen bezat Leon. Dat wist ik natuurlijk al eerder. Ik had alle rode vlaggen gesignaleerd toen we een relatie kregen, maar die heb ik tegelijkertijd genegeerd. Ik wilde zo graag dat het met hem zou slagen.

In mijn relatie vóór hem, met de vader van mijn oudste twee meiden, was het juist weer een overkill aan seks geweest. Mijn ex-man Lars was seksverslaafd en wilde drie keer per dág. Dodelijk vermoeiend, zeker toen ik een baby had. Ik trok me steeds meer terug. Uiteindelijk gingen we uit elkaar, maar we bleven goede vrienden.

Fling

Na twee lange relaties, beide dus met een bijzondere kijk op genegenheid, begon ik op mijn 36e opnieuw. Ik wilde lekker rondfladderen. Geen vastigheid, gewoon af en toe een date met een leuke man en eindelijk weer een keer goede seks. Ik werd lid van sociaalnetwerksite Badoo waar ik al snel aansluiting vond. Ik ging naar de bioscoop, in lockdowntijden wandelen en had regelmatig een minnaar.

Meestal koos ik voor mijn dates het moment uit dat mijn kinderen bij hun vaders waren, maar soms kon het ook prima onder schooltijd. Ik had zeker eens per week een date, maar ook flink last van bindingsangst. Als een lover te dichtbij kwam, ging ik op zoek naar een nieuw contact.

Nieuw op de datingmarkt

Na een paar maanden rondwippen merkte ik dat ik iets meer openstond voor een serieuze relatie en ging actiever op zoek op een datingssite. Maar die keer dat ik een potentieel leuke man ontmoette en inging op zijn avances, merkte ik dat hij zich na een tijdje weer terugtrok. Ik hoorde helemaal niets meer en vond dat vreemd. Eerst deed hij er alles aan om mij te verleiden, hapte ik toe, dan was het over?

Via Google kwam ik bij de website mannenbrein.nl. Daar wordt alles uitgelegd over het verschil in denken tussen een man en vrouw en krijg je tips en tricks om iemand verliefd op je te laten worden. Heel leerzaam. Ik had al die jaren vastgezeten in relaties en was helemaal nieuw op de datingmarkt. Ik heb er een onlinecursus gevolgd, waarvan ik echt veel heb opgestoken. Zoals niet te gretig zijn, maar ook niet hard to get spelen. Ze hameren echt op het verschil tussen te beschikbaar zijn en te afstandelijk. Ik kwam veel te weten over hoe mannen denken, maar ook over mezelf.

Lees ook – Single moeders over daten: ‘Ik verdween met de wel heel erg leuke tennisjuf’ >

No show

Dat helpt me enorm in mijn nieuwe fling. Een relatie wil ik het niet noemen. We zijn het nog aan het onderzoeken, maar we vinden elkaar enorm leuk. Drie maanden geleden leerde ik Xavier kennen, een man van 37 die in de buurt bleek te wonen. Na een tijdje chatten, spraken we af. Die avond liet hij me zitten met een flauwekulsmoes. Ik was zó boos.

Hij betuigde enorme spijt en wilde opnieuw afspreken, maar voor mij hoefde het niet meer. Daarop stond hij spontaan aan de deur met bloemen, om zijn excuses aan te bieden. Zoals ik geleerd had in mijn onlinecursus was ik terughoudend, zei dat ik pas over anderhalve maand weer een vrij weekend had. Dat schrikte hem niet af. Sterker nog, het maakte hem nog meer eager. Hij zei dat hij dan zou wachten, hij vond me te leuk om te laten lopen.

Alle ruimte

Op dat moment smolt ik al wel een beetje en gaf ik toe. We konden misschien twintig minuten kletsen als ik de hond ging uitlaten? Xavier vond het een topplan. Die wandeling was zo gezellig dat we een week later toch afspraken. We zijn naar het strand gegaan waar we hebben geluncht, gezoend en uren gesproken. Ik voel nog geen vlinders, maar Xavier is de eerste man bij wie ik de neiging onderdruk om heel hard weg te rennen. Xavier is niet claimerig, pusht niet en geeft me alle ruimte.

Seks met hem is bizar goed. Hij is vrij en daardoor voel ik me ook niet geremd. We doen het niet braaf alleen in bed, maar zoeken naar speciale plekjes en het is net een tikkie wilder dan ik gewend ben. Xavier kan het lang uithouden. Met anderen was het soms twee, drie keer kort achter elkaar, met hem is het een lange marathon.

Perfecte match

Het is nog pril en we zien wel welke kant het opgaat, maar we hebben al wel over de toekomst gesproken. Ik wil bijvoorbeeld niet meer samenwonen, vanwege mijn drie kinderen. Thuis moet een baken van rust voor hen zijn. Xavier vindt dat helemaal prima. Ook fijn: hij heeft geen kinderen en wil ze ook niet. Veel van de mannen met wie ik datete hadden nog een sterke kinderwens. Die van mij is ruimschoots vervuld.

Ook bijzonder: mijn kinderen hebben hem – als enige van mijn vriendjes – al een paar keer ontmoet. Ze vinden hem tof, het gaat allemaal soepel. Zelfs mijn ex Lars heeft Xavier al ontmoet en was onder de indruk. Hij moedigt me aan helemaal voor deze man te gaan. Volgens hem is dit echt de perfecte match.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.