Daten na scheiding: ”s Ochtends stommelde mijn scharrel in de voetbalbadjas van mijn jongste naar beneden’

12.10.2022 13:50
daten na scheiding Beeld: Unsplash

Wanneer je na de scheiding concludeert dat het eigenlijk wel goed gaat zonder die partner aan je zijde kun je besluiten je datingleven en moederbestaan lekker gescheiden te houden.

Brenda (37), moeder van Sterre (9) en Milan (6):

“Twee jaar co-ouderschap verder kan ik concluderen dat mijn ex en ik het prima voor elkaar boksen met onze kinderen. Alles gaat in goed overleg, we kunnen prima door één deur. En de riante keerzijde van onze scheiding: om de week heb ik alle tijd voor mezelf. Dus date ik wat.

Liever gescheiden

Niets serieus, gewoon voor de fun. Zelden blijft iemand slapen. En de laatste keer dat dat wel gebeurde wist ik weer waarom: in de ochtend stommelde mijn scharrel naar beneden, half gestoken in de voetbalbadjas van mijn jongste, en strooide zonder gêne het laatste restje hagelslag op zijn brood. Vol afschuw aanschouwde ik het tafereel. Ik kocht diezelfde middag nog een kingsize verpakking hagelslag en gooide de badjas in de kookwas. Mijn twee levens hou ik liever gescheiden.”

Lees ook – ‘Daten na de scheiding? Geen denken aan, tót mijn nieuwe buurman met me begon te flirten’ >

Mama doet alles – natuurlijk

Wendy (38), moeder van Bo (8) en Sam (6):

“Niemand van ons heeft het als echt pijnlijk ervaren, de scheiding. Feit is dat mijn ex nooit echt aanwezig was vanwege zijn alcoholverslaving. De kinderen wisten niet beter dan dat ik alles regelde en overal in mijn eentje aanwezig was, de grootste verandering was voor hen onze verhuizing van een eengezinswoning naar een flat. Hun vader liet zich nooit meer zien. We namen een pup en zagen bij gebrek aan geld elke wandeling als een uitje.

Op een zondagmiddag rond de lokale plas sprak een oudere man de kinderen aan: ‘Zo, en als jullie straks thuis zijn mogen jullie zeker voetballen met papa?’ Bo knikte begrijpend, maar schroomde niet de man terecht te wijzen. ‘Nee meneer, dat doet mijn moeder – natuurlijk. Want we zijn gescheiden.’”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.