Nieuwe liefde: ‘Wanneer is het sociaal acceptabel om te gaan samenwonen?’

04.01.2023 16:29
samenwonen nieuwe liefde wel niet Beeld: Unsplash

Wanneer is het sociaal acceptabel om samen te gaan wonen met je nieuwe liefde na de scheiding? We gissen er allemaal maar naar, waaronder deze ouders.

Marlies (38), moeder van Noa (9) en Pierre (7):

“Bestaat die, een geschikte termijn om te gaan samenwonen? Ik denk dat jaren daten niet meer garantie biedt op succes dan weken.

Samenwonen

Dat Joost en ik samen verder wilden, wisten we al tijdens onze huwelijken. De inkt op onze scheidingsaktes was nauwelijks droog toen we het koopcontract voor ons nieuwe huis tekenden.

Alles verliep naadloos. Zijn zoon en dochter waren opgegroeid met de mijne; Joost en zijn ex waren al jaren goede vrienden van mijn ex en mij. Feitelijk voelden onze kinderen al als broers en zussen voor elkaar.

“Het kostte ons heel wat vriendschappen én de goeie band met onze exen”

Natuurlijk werd hier en daar wel een wenkbrauw opgetrokken, dat Joost en ik direct na onze huwelijken samen verder gingen. Het kostte ons heel wat vriendschappen én de goeie band met onze exen. Maar de kinderen waren meteen gelukkig en zijn dat tot op de dag van vandaag – vier jaar later – nog steeds. Wij ook: we werken hard aan een kind van ons samen.”

Lees ook – Nieuwe liefde blijkt softe vader: ‘Hij verkiest harmonie boven handhaven’ >

Het officieel maken

Noëmie (37), moeder van Bram (8) en Koerd (6):

“‘Mam, neem gewoon een vriend’, zeggen mijn kinderen al tijden. Ze vinden het een naar idee dat ik alleen ben in de weekends dat zij bij hun vader zijn. ‘Ik vermaak me prima’, roep ik dan. ‘Ik heb de hond toch, en vriendinnen?’

“Als het van alle kanten klikt, pakken we nog voor de zomer onze biezen”

Wat mijn kinderen niet weten, is dat ik die dagen al ruim een halfjaar doorbreng in het huis van Peter en zijn kinderen, drie kilometer verderop. Dat bevalt zo goed, dat we van plan zijn er officieel te gaan samenwonen. Binnenkort stel ik Peter voor aan mijn kinderen. Als het van alle kanten klikt, pakken we nog voor de zomer onze biezen.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.