Om te smullen: recept voor gezonde chocolade-bananenpannenkoeken
Op zoek naar een lekker én voedzaam ontbijt? Look no further. Orthomoleculair therapeut Bezhwen deelt een verrukkelijk, voedzaam én energievol recept voor chocolade-bananenpannenkoeken.
Recept chocolade-bananenpannenkoeken
Voor +/- 10 pannenkoeken neem je:
- 2 rijpe bananen
- 1,5 kopje amandelmelk
- 1 kopje havermeel
- 1 kopje bloem
- 1/3 kopje chocoladevlokken
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1,5 theelepels bakpoeder
Voor de topping:
- 100 gram chocolade
- 3 eetlepels amandelmelk
Zo maak je de pannenkoeken:
- Prak de rijpe bananen in een kom.
- Voeg alle ingrediënten behalve de chocoladevlokken toe aan de kom en meng goed tot er een glad beslag ontstaat.
- Voeg de chocoladevlokken toe aan het beslag en meng goed.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet lichtjes in met olie of boter.
- Bak de pannenkoeken in de pan tot ze goudbruin zijn aan beide zijden.
- Herhaal dit proces met het overgebleven beslag totdat het beslag op is.
- Smelt de chocolade en voeg de amandelmelk toe. Giet het over de pannenkoeken, serveer met vers fruit en noten, en geniet van dit heerlijke ontbijt!
Ontdek meer recepten van Bezhwen:
Snel en makkelijk recept voor hectische dagen: bulgursalade
Dessert als ontbijt? Dit recept is zoet, voedzaam, snel en vooral lekker
Snel, makkelijk en gezond: basisrecept knapperige zadencrackers
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.