Snel, makkelijk en gezond: basisrecept knapperige zadencrackers
Geen zin in brood? Zadencrackers zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels, houden ze je verzadigd en je spijsvertering op gang. Knapperig, smakelijk en een perfecte broodvervanger.
Met dit eenvoudige basisrecept van zaden en water, gedeeld door orthomoleculair therapeut Bezhwen, kun je het hele gezin de rest van de week voorzien van gezonde vetten en vezels.
Zadencrackers recept
Om zadencrackers te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
● 1 kopje lijnzaad
● 1 kopje pompoenzaden
● 1/2 kopje zonnebloempitten
● 1/ 2 kopje sesamzaadjes
● 1/3 kopje maanzaadjes
● 1 tl fijn zeezout
● 2 kopjes warm water
Zo maak je de zadencrackers:
- Verwarm je oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de zaden en het water. Roer goed door en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
- Verdeel het mengsel over de beklede bakplaat.
- Gebruik een scherp mes of pizzasnijder om het uitgerolde mengsel in gewenste cracker vormen en
maten te snijden. - Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 50 minuten, totdat de randen
goudbruin worden en de crackers knapperig zijn. Indien nodig, draai ze halverwege om. Wees
voorzichtig en houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Ook lekker – Snel en makkelijk recept voor hectische dagen: bulgursalade
Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.