De buitenwereld begrijpt het niet altijd, maar van af en toe een beetje botox knappen deze moeders zo op, dat ze zich daar niets van aantrekken.
Lees verder onder de advertentie
Isa Nguyen (31) woont samen met Thang en is moeder van Kyami (4).
“Mijn dochtertje weet niet beter dan dat ik af en toe een prikje krijg. Dan gaat ze gezellig mee naar de kliniek. Terwijl mijn lippen worden opgespoten, speelt zij ernaast met haar knuffels. ‘Wat knap van je mama, je hebt niet eens gehuild’, roept ze naderhand altijd.
Voortand
Als kind viel ik en brak er een stukje van mijn voortand af. Jaren later begon hij te verkleuren en bij de tandarts bleek dat hij aan het afsterven was. Vorig jaar liet ik ’m trekken en kreeg ik een implantaat. Dat verschil zie je: het tandvlees is daar veel meer opgetrokken. Ik kon wel janken, vond het geen gezicht. Tijdens het lachen deed ik ook altijd mijn hand voor mijn mond – alles om mijn tanden te verbergen.
Lees verder onder de advertentie
Op internet las ik over lipfillers en gummy smile botox. De spiertjes boven je mond trekken daardoor minder samen, zodat je lip minder ver omhoog gaat bij het lachen. De perfecte oplossing, dus ik maakte een afspraak. Het voelde wel supervreemd om hiermee bezig te zijn – cosmetische chirurgie vond ik altijd meer iets voor Kim Kardashian, en niet voor mezelf. Na de behandeling was dat trouwens meteen over: wát een verschil. Van mijn voortand zag je bijna niks meer – ik kon eindelijk weer spontaan lachen.
‘Ik voel me jonger en frisser’
Ze zeggen dat cosmetische chirurgie verslavend is. In mijn geval klopt dat wel. Ik begon met een halve milliliter filler in mijn lippen, daarna werd het al één milliliter – de volgende keer mag het wat mij betreft nog voller. Ook heb ik onlangs een ooglidcorrectie gehad, omdat ik me al jaren stoorde aan mijn hangende oogleden. Het voelde alsof ik mijn wenkbrauwen steeds moest optrekken en als ik mijn ogen mooi had opgemaakt, zag je er niks van. Nu heb ik standaard een ‘open’ blik en voel ik me jonger en frisser. Mijn volgende ingreep weet ik ook al: dat wordt een borstvergroting.
Vriendinnen en mijn vriend verklaren me voor gek, die vinden me mooi zoals ik ben. Mijn moeder vindt cosmetische chirurgie belachelijk, dus haar vertelde ik er niet over. Tot mijn dochtertje er laatst ineens uitfloepte: ‘Mama gaat naar de prikkendokter!’ Kwáád dat mijn moeder was. Die ooglidcorrectie snapt ze nog wel, maar de rest vindt ze overdreven. Ach, dat kan wel zo zijn, maar ik voel me er beter door en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen.
Lees verder onder de advertentie
Grens
Het klinkt misschien gek uit mijn mond, maar ik zou het lastig vinden als mijn dochter later een cosmetische ingreep overweegt. Aan de andere kant: het is altijd nog minder permanent dan een tatoeage. Al ligt mijn grens bij normale botox – dat verslapt spieren zodanig dat sommige meiden bijna geen gezichtsuitdrukking meer hebben. Ik wil niet dat mijn dochter daaraan meedoet – of in ieder geval niet voor haar zestigste.”
Lees verder onder de advertentie
Dit interview is deel van een portrettenserie in Kek Mama 10-2019.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.