‘En toen stond mijn woedende relaas over mijn ex in de hockeyapp’

10.07.2022 14:15
app woedende relaas ex Beeld: Unsplash

Woedend schreef Marie-Claire een hele relaas over haar ex die al twee jaar de scheiding onmogelijk maakt. Netjes verzonden naar haar beste vriendin. Tenminste, dat was de bedoeling.

Marie-Claire (40) is single moeder van Minouk (11), Lize (8) en Jelmer (6):

“Wist je dat je WhatsApp ook op je laptop kunt gebruiken? Ik tot voor kort niet, maar o wat bleek dat een handige functie. Tikt stukken sneller dan op je telefoon, al je recente contacten overzichtelijk in hetzelfde scherm ernaast: ideaal. En zo schreef ik een woedend relaas aan mijn beste vriendin over de vader van mijn kinderen, die onze scheiding al twee jaar lang onmogelijk maakte.

“Ik kreeg een appje van een hockeymoeder: ‘Lieverd, gaat het een beetje met je?'”

Wéér was ie niet op komen dagen om de kinderen te halen, wéér had hij de kinderalimentatie niet betaald. Ik vermeed de krachttermen niet, schuwde geen details; woedend was ik. Send. Ik stond op mijn gemak te koken, toen ik een appje kreeg van een hockeymoeder: ‘Lieverd, gaat het een beetje met je?’ Huh, wat bedoelde ze?

Lees ook – ‘Moet ik mijn ex verbieden drie weken op vakantie te gaan met onze kinderen?’ >

Kwaadspraak over de wederpartij

Met een voorgevoel van wat gebeurd was, scrolde ik door mijn appgeschiedenis. Ik bleek mijn tirade niet naar mijn vriendin, maar naar de hockeyouders gestuurd te hebben. En ja, daar zat mijn ex ook tussen.

Gelukkig was op de club al wel bekend dat het niet zo boterde tussen ons en was hij er hoe dan ook zelden aanwezig. Ik kon bovenal rekenen op sympathie. Toch houd ik mijn vuile was liever binnen. Zeker nu ik me via een advocaat mag verweren tegen ‘kwaadspraak over de wederpartij’.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.