‘We moeten nog negen dagen met 3 euro doen’

21.11.2022 07:47
bankrekening negen dagen met drie euro Beeld: Shutterstock

Nicole is 41 jaar en getrouwd met ingenieur Dirk. Ze hebben vier kinderen van 14, 12, 10 en 8. Nicole is werkzaam als advocaat en verdient goed, maar toch staat er nog maar 3 euro op haar rekening.

“Sinds een paar maanden heb ik mijn eigen advocatenkantoor. De kinderen zijn groter, dit is het juiste moment. Het is een droom die is uitgekomen. Ik heb meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid. Ik werkte in loondienst 32 uur, nu draai ik een veertigurige werkweek. Mijn man springt wat vaker bij met de kinderen. Ik verdien ongeveer € 2500 netto per maand, mij man verdient gelukkig meer: € 3000 netto per maand.

Hoge vaste lasten

Vier kinderen, dat is niet goedkoop. School, clubjes, kleding, eten – dat kost dat per maand al snel zo’n € 400. We hebben hoge vaste lasten, de hypotheek bedraagt al € 1450 per maand. Daar hebben we inmiddels al wel € 20.000 van afgelost. De rest van ons spaargeld is opgegaan aan de verbouwing van ons huis en de aanschaf van een vakantiehuisje in Zeeland. Die huizen zijn ons pensioen.

Zuinig zijn met het geld

Momenteel hebben we nog maar € 3 op de bankrekening en we moeten daar nog negen dagen mee doen. Dat zorgt gelukkig niet echt voor stress, want ik betaal boodschappen even van mijn spaarrekening. Soms voelt zo zuinig doen best vreemd voor iemand van 41 met een goede baan en twee huizen. Ik maak me er weleens zorgen over, maar ik weet dat we over twee jaar weer meer te besteden hebben als we de hypotheek met een nieuwe, lagere rente kunnen afsluiten. Dan krijgen we er opeens € 700 per maand extra bij.

Lees ook
Geen cent te makken door mijn eigen stomme schuld >

Van luxe naar iets minder luxe

Afgelopen zomer brachten we door in ons vakantiehuisje, ons huis in Amsterdam verhuurden we via Airbnb. Op die manier drukken we de kosten en proberen we weer wat geld sparen – we hebben al € 2150 gereserveerd voor de wintersport. We gaan ook vaker naar de Lidl en de Aldi in plaats van naar de Albert Heijn om de hoek. Ik ben ook overgestapt van luxe crèmes naar crème van de Aldi, die schijnt net zo goed te zijn. Kleding koop ik op Marktplaats. Onze Volvo V70 hebben we ingeruild voor een ouder model, dat scheelt al snel € 150 per maand.

Kwaliteit

Vroeger kocht ik veel spullen, gewoon omdat het kon. Nu geef ik veel bewuster geld uit. De spaarzame keren dat we met zijn zessen uit eten gaan, gaan we liever naar een goed restaurant dan naar een eetcafé op de hoek. Ik let nu meer op kwaliteit en dat is beter voor mijzelf, maar ook voor de maatschappij.”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!